fredag 9 maj 2014

Masten är på!

Redan kl 8 var det dags att få masten på Aeolus och innan dess skulle vi vara på plats. Alltså en ovanligt tidig morgon.


 
Nu börjar jag bli van, man kan verkligen inte tro att jag är höjdrädd, fast det har jag kommit över.

 
Något hade blivit fel med vanten så Harald fick också åka upp fast inte riktigt lika högt. Han gör det inte heller så gärna.

 
Då kom vi tillbaka igen på vår plats och nu med masten på, skönt att ha kommit så långt nu. Harald fortsatte jobba med att få allt rätt och lagom spänt medan jag tog en promenad.

 
Jag gick söderut och det var ett otroligt ljus denna morgon, så vackert när solen sken bland de svarta molnen.

 
Lite blå blommor också.



 
Kan dom växa till sig kanske? Då har vi kanske nya Ale stenar om sådär 1000 år.


 
Nu är det riktigt fascinerande att se husvagnsägarnas sätt att markera sin plats och sätta ut prydnader (inte alltid så smakfullt precis).




 
Husen börjar gömma sig i grönska nu.

 
Detta trodde jag först var en lite tjock fågel, men det är en sten! Min promenad blev inte så värst lång idag efter morgonpasset, 4,7 km.
Wille kom efter skolan för att spela med Harald och önskade sig pannkakor. De fortsatte sedan till gitarrlektionen i Jonstorp.


 
Middag ikväll blev en favoritköttfärssås och färsk bandspagetti. Jag minns inte riktigt om jag skrivit det receptet innan, men gör det igen isåfall. Den är riktigt god.

 
Köttfärssås extra
300 g köttfärs
1 purjolök
100 g rökt skinka
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl chilisås
1 msk soja
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
Bryn köttfärsen i smör i en gryta. Strimla purjolöken och låt den bryna med. Skär skinkan i små tärningar. Blanda köttfärs och lök med skinka, salt, peppar, chilisås, soja, vatten och creme fraiche. Pressa i vitlök. Låt koka 5-10 min. Rör då och då. Servera med nykokt pasta.

4 kommentarer:

  1. Åh, blir nervös bara av att titta på dig där uppe i masten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det behöver du inte vara, det är helt säkert! Dessutom är jag nere igen haha!

      Radera
  2. Jag håller med Marie. Fy så högt. Tack för receptet, men du glömde purjolöken. Hur mycket? Jättefina bilder med nya kameran. Trevlig helg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jösses, ja ibland går det lite för fort, jag har rättat till det. Tack för påpekandet. Trevlig helg på er också!

      Radera