fredag 10 februari 2017

Friterad kycklingfilé med coleslaw

Jag använde fryern till dagens middag. Vi provar oss fram lite med olika saker och idag friterade vi kycklingfilé. Den blev helt perfekt, mycket bättre än att steka på järnet, inte tillstymmelse till torrhet, jag har ofta en tendens annars att steka för länge. Vi är så nöjda med denna maskin.


Jag kryddade kycklingfilén med salt, vitpeppar och en kryddblandning för kyckling. Doppade i uppvispat ägg och blandat vetemjöl och skorpmjöl. De fick sedan ligga en stund i kylen. Potatisklyftor som lades i fryern först och kördes en stund innan kycklingen lades dit och penslades med olja på båda sidor. Allt friterades i ytterligare 25 minuter. 

Under tiden gjorde jag en coleslaw som blev god.
3 dl strimlad vitkål som jag lade i kokande vatten, hällde av genast och spolade i kallt vatten
3 dl strimlad morot
1 strimlat äpple
1 dl creme fraîche och 2 msk majonnäs kryddades med svartpeppar och flingsalt och allt blandades ihop.
Det blir mycket godare än färdigköpt och så lätt att göra.

2 kommentarer: