Ja nu är vi här och jag får önska alla läsare här en riktigt God och Skön Jul! Detta kortet har någon fått i sin brevlåda och det var också en tolkning från mig igår på Veckans Skiss julutmaningar, http://veckansnyaskiss.blogspot.se/2014/12/julutmaing-del-2.html
Vi hade också en skiss och bildutmaning som jag tolkade med denna layoten.
En del färg och stämpling och lite annat också ett foto på barnbarnet Charlie när han fyllde 10 år.
Hoppas ni är med och tolkar utmaningarna, ni som scrappar! Nu blir det lite uppehåll till det nya året är igång.
Jag gjorde en Janssons Frestelse till morgondagens julbord och en utan ansjovis. Jag gör numera Jansson utan recept och jag gillar själv min Jansson. Jag gör ungefär som så
Janssons Frestelse
Skiva 3-4 gula lökar och fräs i smör en stund så den blir lite mjuk utan att ta färg. Strimla potatis och täck en smord form. Lägg på löken och 1 burk ansjovisfiléer. Täck sedan över allt med mer strimlad potatis. Sätt in i ugnen, 200 grader i 10 minuter. Ta ut formen och häll över allt ansjovisspad och vispgrädde ca halvvägs upp i formen iallafall så att du ser grädden. Strö över lite skorpmjöl och sätt in i ugnen igen ca 40 minuter.
På min lott ligger också risgrynsgröten och den koker jag enligt anvisningarna på grötrispåsen. Jag smaksätter med lite socker när den är klar. Vi har en tradition att den som får mandeln får en grötklapp och det blir ett väldans liv runt bordet.
Vi fick fikabesök av dotter Maria och barnbarnet Emma som kom för att byta julklappar med oss eftersom vi inte träffas under juldagarna detta året. En trevlig stund.
Nu vilar vi och laddar för morgondagen.
Jag kan bara hålla med om din Jansson ... den är mmm!
SvaraRadera