Translate

söndag 21 augusti 2016

Färsfyllda paprikor

I fredags gjorde Harald Färsfyllda paprikor och vi hade dom till middag igår. Det är riktigt gott, han har sina särskilda specialiteter haha! Han vill ha gammaldags recept och det fick bli hans gamla Bonniers kokbok. Dom är bra att ha ibland dom där gamla kokböckerna när längtan efter det gamla vanliga blir stor. Jag skulle tagit ett bättre foto, men som blir vanligare och vanligare, så glömde jag bort det. Harald fick ta röda paprikor för dom gröna var slut i butiken.


Färsfylld paprika
4 stora gröna paprikor 
vatten, salt, 2 tk per liter vatten
300 g nötfärs
1 tsk salt, vitpeppar
1 gul lök, finhackad
2 msk tomatpuré
2 dl kokt kallt ris
1 burk tomatsoppa
1 dl grädde
Skölj paprikorna, halvera dem på längden och ta ut kärnorna. Koka upp lättsaltat vatten och låt paprikahalvorna småkoka 1-3 min. Ta upp dem och låt dem rinna av. Smörj en ugnssäker form och ställ paprikahalvorna i den. Blanda färsen med salt, vitpeppar, hackad lök och tomatpuré. Tillsätt 3 dl vatten, lite i taget och rör färsen smidig. Blanda i riset och tillsätt ev mer vatten. Färsen ska vara ganska lös. Fördela färsen i paprikahalvorna. Blanda tomatsoppan och grädden och häll i botten på formen som sås. Grädda i 225 grader ugnsvärme ca 30 minuter. Ös med tomatsåsen ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar