Färsfylld paprika
4 stora gröna paprikor
vatten, salt, 2 tk per liter vatten
300 g nötfärs
1 tsk salt, vitpeppar
1 gul lök, finhackad
2 msk tomatpuré
2 dl kokt kallt ris
1 burk tomatsoppa
1 dl grädde
Skölj paprikorna, halvera dem på längden och ta ut kärnorna. Koka upp lättsaltat vatten och låt paprikahalvorna småkoka 1-3 min. Ta upp dem och låt dem rinna av. Smörj en ugnssäker form och ställ paprikahalvorna i den. Blanda färsen med salt, vitpeppar, hackad lök och tomatpuré. Tillsätt 3 dl vatten, lite i taget och rör färsen smidig. Blanda i riset och tillsätt ev mer vatten. Färsen ska vara ganska lös. Fördela färsen i paprikahalvorna. Blanda tomatsoppan och grädden och häll i botten på formen som sås. Grädda i 225 grader ugnsvärme ca 30 minuter. Ös med tomatsåsen ibland.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar