lördag 3 december 2016

Pepparkakor

Idag har jag bakat pepparkakor. Egentligen kan man lika gärna hoppa över det, de färdigköpta är väldigt goda, särskilt Nyåkers pepparkakor som fått bäst i test. Ändå är det någonting som gör att jag tycker om att baka lite pepparkakor.


Receptet jag använder är ganska starkt kryddat och kakorna blir lite hårda och knapriga vilket jag tycker om. Receptet är en ganska stor sats, jag gjorde bara halva idag.

Pepparkakor

4,5 dl mörk sirap
300 g smör
4,5 dl strösocker
1 ägg
4 tsk nejlika
6 tsk kanel
4 tsk ingefära
4 tsk kardemumma
13-15 dl vetemjöl
Mät upp sirapen i en kastrull, rör och koka upp och låt koka i 3 minuter.
Rör ner smöret, socker och kryddor.
Arbeta in det mesta av mjölet.
Låt degen stå över natten
Grädda i 175 grader i 5 minuter.



6 kommentarer:

  1. Det luktar ju så gott när man bakar pepparkakor💛

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja och inget är godare än att äta av pepparkaksdegen!

      Radera
  2. Så goda dom ser ut!Håller med, det luktar så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja kan rekommendera det receptet, lättbakade också!

      Radera
  3. mmmmm!!! Ser såååå GOOOTTT det ser ut!! Nästan då jag blir sugen att göra en deg också!! Men då får jag nog göra 1/4dels sats om jag ska orka baka ut den... ELLER, så bakar jag den köpta Nyåkersdegen som redan står i kylen 😃👍🏻❤️ kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, baka du den färdigköpta, fast det är utbakningen som är jobbigast! Kram

      Radera