Translate

söndag 27 mars 2016

Påskdagar

Igår var det ett riktigt skönt vårväder och det blev en långpromenad.


Jag blir alltid så lycklig när jag kommer nerför gatan och vägen ner till badet och hamnen öppnar sig. Redan på morgonen var det mycket folk som gick här, det vara bara i mitt fotoögonblick som det helt plötsligt var folktomt.


Ett underbart ljus denna dag.



Här stod kändisar och pratade, båda nöjda med att bara titta på andra båtägare som jobbade.


Här stod andra kändisar, fotovännerna Bitte och Claes, idag med vars en kikare. Dom, särskilt Claes är fågelskådare och dom var ute på spaning.


En liten sädesärla fick jag veta, men som knappast syns.


Vi stod en stund och pratade, bl a om att våga fotografera människor, så då fick det bli foto på dom.



Min absoluta favoritväg fick det bli denna påskafton.



Nu är det Tussilago överallt i dikena.



Jag gick Sandflygsgatan tillbaka och hem till sonen Joel. 


Då mötte jag barnbarnen Charlie och Wille.


Joel jobbade med deras tillbyggnad. Det kommer att bli jättefint, han är duktig han, min son.

Övriga dagen satt jag en stund vid scrapbordet, men mest var jag helt utmattad, först höll jag knappt på att orka ta mig hem, sedan somnade jag över datorn i soffan och sedan över Let´s Dance på TV. Det var lika bra att lägga sig på riktigt. Jag tål ingenting nuförtiden!


Påskgodisskålen stod mellan mig och Harald i soffan, vi omväxlande sov och åt godis alltså!


Men, då visar jag en layout som jag gjort, denna är till ScrapMuch? och den senaste skissen.



Vit CS med lite svag akvarellfärg och mönsterpapper från American Craft. Lite maskinsöm, dekorationer och häftklammer. Foto på barnbarnet Ebba och barnbarnsbarnet Alice, det fotot är några år gammalt nu. Nu kände jag mig riktigt trött på alla rosa layouter, nu får det faktiskt bli lite tuffare färger framöver.

Idag åkte jag med dotter Mia på Konstrunda som är nu under en veckas tid. Det är så roligt att se hur olika konstnärer jobbar och jag får så mycket inspiration. Allra roligast är det att få komma hem i deras hem, det är helt fantastiskt tycker jag. Vi åkte mot Mölle och stannade till hos en konstnär i Strandbaden. Där vågade jag bara fota i trädgården.




Vi fortsatte upp till Naturum så att Mia fick se fotoutställningen och så att vi kunde rösta på bästa bild, vilket går under Konstrundeveckan.


Vi stannade till på Mölle stationshus och där köpte Mia ett konstverk, ett jättefint tryck med en speciell symbolik i den.





Så här kan man också bo i Skåne, men ingen konstnär här (vad vi vet) utan det var grannhuset vi besökte.


Kan detta möjligtvis vara vårt kommunalråd?





Är det inte helt fantastiskt? Placerat utanför huset på gräsmattan.





Jag hade glömt hur roligt detta är, att åka runt och se allt fint. Nu var vi bara på ett fåtal av alla som är med, jag tror det blev 6 st, men jag ska besöka fler här i närheten i veckan.  Vi avslutade med att fika hos Flickorna Lundgren i Skäret som har öppnat för säsongen nu i påsk.



Jag har två favoritkakor där, Bistick och Vaniljhjärtan. Idag blev det vars en Bistick som vi verkligen njöt av. En sådan makalöst härlig dag, tack Mia!

10 kommentarer:

  1. Tack själv! Det är så fantastiskt kul att uppleva konst och kultur. Det ger liksom glädje i själen. Sen var det himla kul att se fotoutställningen på Kullaberg. Härligt med en utflykt tillsammans💛

    SvaraRadera
  2. Åh vad mycket härligt du varit med på här !!! Sååå glad att få se!! Och vilken kontrast mot min vy här i Fjällnäs med snö och fjälltoppar utanför fönstret :-) Underbar glad layout med fina papper och läckra färger. Jätte härlig tolkning av skissen. Gillar ramen!!! Gillar ALLT!!! Ja visst är det lite så att det är härligt att växla mellan starka rejäla färger och mer skira pastellfärger. Så är jag med :-) Nuuu lääängtar jag med som vanligt "skräckblandad förtjusning" till mitt eget scrapbord. Längtar efter att få leka med allt fint men är alltid lite rädd att inte kunna komma på något liksom, haha:-) Ha en skön dag! Kram Anna ♡

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det har varit en härlig påsk på många sätt och Konstrundan är så rolig. Tack för din uppmuntran, den här layout är rätt ok även om jag blir trött på rosa just nu, men jag har sedan gjort några som inte blev som tänkt haha! Jag ser fram emot att se vad du hittar på, snart den 1 april ju och nya utmaningar! Kram

      Radera
  3. Wow! You've created such a pretty page, Christel! Thanks for sharing all the great photos!
    I'm glad you joined us at ScrapMuch?! :o)

    SvaraRadera
  4. Beautiful layout! I absolutely loved looking at your photos too :) Thank you for sharing with us at ScrapMuch?

    SvaraRadera
  5. Beautiful colorful page, loving your embellishing too! Thank you for joining us at ScrapMuch?!

    SvaraRadera
  6. Fabulous layout..I just love the beautiful, bright colours that your have used. Your embellishing is wonderful! Thanks for playing along with ScrapMuch?!

    SvaraRadera
  7. Great page! I love those colors. Thanks for playing along with us at ScrapMuch?! DT Jen

    SvaraRadera