Gamlamormors köttbullar
Blanda 5 msk skorpmjöl med 2 dl vatten och kaffegrädde (vi tar vispgrädde). Låt svälla. Blanda ner ca 700 g fläskfärs (vi tar blandfärs), 1 ägg och 1 riven lök. Krydda med 1 tsk buljongpulver (hade inte vi hemma så vi kokte uppvatten och buljongtärning och lät det svalna), 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 krm vitpeppar och 1 krm kryddpeppar. Rulla och stek.
Harald stekte på 2 kg färs så vi tog lite till middag idag.
Så gott och fräscht det ser ut på tallriken. Mums! I år har Toves gjort våra köttbullar till julafton och det skall bli kul att smaka. Tror det är Tareqs recept.
SvaraRaderaTack, roligt när man får testa något nytt, hoppas Toves köttbullar blir bra. Säger jag som inte äter av detta på julbordet, jag äter bara av allt från fiskriket. Kram
Radera