Translate

lördag 24 februari 2018

Salses le Château

Idag blev det en lugnare dag, vi behövde lugna ner oss en aning kändes det som. Körvägen var helt annorlunda gårdagens fast när vi åkte från Millau bar det uppåt igen och vi bara sa, nej vi ska väl inte upp igen! Det blev en bit, men på helt annan väg, stor och bred och två körfält så det var ingenting i jämförelse. Därefter var det platt väg kantad av vinodlingar och blommande mandelträd. Vi såg vatten, Medelhavet går in här, men det är nästan som ett innanhav och fullt av flamingos. Vi behövde handla och stannade för det, första på resan. Vi bestämde oss till slut för en camping dit vi kom efter bara 21 mil.
Här kommen en fransman med en flock baguetter under armen.


En camping för servicens skull och med ACSIkort blev det inte dyrare än en ställplats nu i lågsäsong. Det har blivit lite varmare, gick upp till 11 grader under dagen och med solens hjälp riktigt skönt. Vi kunde ta en fika med öppen dörr och sedan städade jag bilen. Vilken röra och så skitigt det blir efter några dagars intensiva körningar. Nu börjar vi också upptäcka vad som funkar och inte funkar och jag gjorde lite omflyttningar av saker. Dusch på det så mår vi såå bra. Elproblemen fortsätter dock, Harald fattar inte vad som är fel, nu fungerar det inte med kylen även om vi har el på plats utan måste köra det på gasol. Harald får ringa igen när det blir vardag. 


Härligt att kunna ha lite öppet.


Till och med en kopp kaffe i solen.


Vi står bland pinjeträden och de blommande mandelträden.Ingen bra skärpa men ändå!


Ikväll gjorde jag köttfärssås och spagetti till middag, det fungerar hyfsat bra med matlagningen i denna bilen och kylskåpet är ju så härligt, jag behöver inte krypa på golvet och det är stort. Lite mer avställningsyta i pentryt hade jag dock önskat.


Det var allt från mig idag!

3 kommentarer:

  1. Alldeles alldeles underbart!!! Vad härligt med vååår!! Och blomning !! Trist bara att elen strular.. hrm! Hoppas det är enkelt att lösa!!
    KRAAAM

    SvaraRadera
  2. Utmaningar hela tiden...men annat uppväger ju...så härligt det låter med mandelträd som blommar...Fortsatt god tur...kram Gunnel

    SvaraRadera