Translate

söndag 18 maj 2014

Bröllop!

En fantastiskt fin dag och jag började med att bada, för första gången i år utan bastu. En liten simtur också i det 12-gradiga vattnet. Uppfriskande!


 
Det var sedan dags att göra sig iordning för bröllop. Redan kl 14 var det vigsel i Vikens kyrka mellan Haralds systerson Marcus och hans Sara.

 
Min fine man är klar!

 
Här är hela syskonskaran Övergaard, Johan, Karin, Arne, Inger, Lasse och Harald.

 
Vikens fina kyrka där vi samlades utanför i solen innan vi fick gå in.


 
Marcus väntar tillsammans med sina best mans

 
Först går de tre tärnorna in i vackra klänningar.

 
Också kommer bruden Sara med sin pappa i en otroligt vacker klänning.


 
Så väldigt fina båda två!

 
Vacker brudbukett med pioner.

 
Så fin håruppsättning och krona.

 
Löften avges och det var en väldigt trevlig ung präst som vigde.


 
Mycket musik i kyrkan och här är det Saras lillasyster som sjunger.

 
Saras morbror Niclas sjunger och han spelade även piano, oerhört fint och vackert.

 
Lasses och Heléns dotter Minda sjunger.

 
Då var det gjort! Herr och fru Ewaldh!

 
Brudparet åkte iväg i en gammal fin bil.


 
Vi andra åkte ut till Bläsinge gård i Jonstorp där det serverades dricka. Tyvärr var vinden lite kall och inte alla (däribland jag) hade inte tänkt på det.


 
Lokalen, en gammal loge är jättefin.

 
Det var dukat fint och vackert med småbord.

 
Vid varje plats fanns menyn och placeringskort där det inuti fanns en presentation av alla som satt vid just det bordet. Trevlig idé.


 
Efter en lång väntan satt vi till bords och maten började serveras och det smakade bra!

 
Vårig sallad på lättrökt kycklingbröst med citrus och wasabimajonnäs.

 
Grön ärtsoppa med rökt lax och pepparrotscréme.

 
Därefter ett stort buffébord med olika sorters vegetariska sallader, pajer och såser. Grillat kött, kyckling och ryggbiff med rostade rotfrukter och potatisklyftor och hembakat bröd. Otroligt gott, maten var gjord av en vän till Saras familj.

 
Efter det Saras egen bakade cup cakes, god den också. Till allt serverades olika sydafrikanska viner, vitt, rött och här ett mousserande vin.

 
Jag vet faktiskt inte hur många gäster det var, hörde något om ett 60-tal. De jag vill presentera här är ett par som satt vid vårt bord, Saras morfars far och hans sambo. Han fyller 94 år och de var med hela dagen, de drack vin, dansade och hade roligt! När vår förbeställda taxi kom kl 24 var de kvar.

 
Vikens Big Band spelade, ett 16-mannaband som Saras morfar varit med och startat i början av 80-talet. Härlig musik som svängde rejält.




 
En stilstudie har jag valt, Saras småsyskon, fyra stycken var så härliga och det var en varm familjekänsla.

 
Tårtan hade en av gästerna, Saras vän gjort, god och vacker.

 
En fantastisk bröllopsfest med härliga tal och fin stämning. Sedan kom musiken som grädde på moset och vår taxi gick hem alldeles för tidigt. Det var beställt en stortaxi för oss så vi ville inte missa den trots att det var svårt att gå därifrån. Fest mellan 14 och 24 är ju ändå ganska länge, men allt tar sådan tid. Ett stort tack till Sara och Marcus för att vi fick dela denna dagen med er!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag ni fick. Bilen som brudparet åkte i körde förbi vår balkong och då undrade vi om den skulle till Vikens kyrka och sedan såg vi när den kom tillbaks med brudparet i och det såg jättehärligt ut med en brud som höll i kronan så den inte skulle flyga av i vinddraget, men hon skrattade och såg lycklig ut. Så roligt att det var detta bröllopet ni var på.

    SvaraRadera