Translate

lördag 30 augusti 2014

Fredagsmys

Det har inte blivit mycket läst sedan jag kom hem från seglingen, men en liten bok kan jag presentera.
 
En väldigt speciell historia, annorlunda och man blir glad och varm på något sätt. Dock lite för mycket matematiska formler för mig som inte är så matteintresserad, samtidigt var det viktigt för handlingen.
Fredagen avslutades med en god middag.

 
Parmesanpanerad kycklingschnitzel med krämig basilikasås
2 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
1 ägg
100 g riven parmesanost
smör
salt och peppar
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
salt
Skär kycklingfiléerna i tunnare skivor och vänd dessa i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist fint riven parmesan. Stek dem frasiga och gyllenbruna i smör, ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg creme fraichen i en skål tillsammans med majonnäs, finhackad vitlök och basilika. Kör till en slät sås med hjälp av en handmixer. Smaka av med lite salt. Servera den kalla basilikasåsen till den frasiga kycklingen med ugnsrostade potatisklyftor och en grön sallad.
 
Senare på kvällen fick vi fikabesök av sonen Fredrik med familj. Från frysen plockades bullar fram som värmdes i ugnen. Jag tycker inte det blir lika gott att värma bullar i mikrougnen, hur gör ni?  En liten Värmlandstårta fanns också i frysen som serveras med lite väl lösvispad grädde och hallon.

4 kommentarer:

  1. Er fredag tycks ha varit i lugnets tecken, i alla fall efter arbetstidens slut. ;) Maten verkar smarrig. Bullar värmer jag alltid i mikron, men efter detta får jag prova ugnen och se om jag tycker det blir bättre. Ha en fortsatt bra helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får du rapportera om när du provat, jag vet inte om jag bara har fått det för mig.

      Radera
  2. Tack för dina bokrecensioner. Alltid trevligt att höra vad någon man känner tycker. Blir inspiration till nästa köp.

    SvaraRadera