Translate

onsdag 6 januari 2016

Irriterad

Jag är så irriterad och arg på mig själv. Jag tar på mig en massa saker och sedan blir det bara jobbigt. Nu är det dags för bokslutet i Fotoklubben där jag är kassör, lätt som en plätt tänkte jag när jag sa ja. Sedan har jag inte varit tillräckligt ordentlig och samtidigt får jag ju inse att hjärnan inte är med mig på samma sätt längre. Å andra sidan är den tidigare kassören 80 år så har han kunnat ska ju inte jag gnälla. Tyvärr har jag inte alltid tagit mig tid att alltid vara noga med att skriva ner alla kvitto som jag fått i min hand, det får jag sota för nu. Nu har jag suttit med detta i två dagar och är långt ifrån klar och hela vårt matbord är fullständigt belamrad med papper. Nu har jag ju inte suttit 8 timmar precis utan tog iallafall en promenad igår.


Isen har börjat lägga sig, det är ovanligt fort, men beror på att det är frånlandsvind och lågvatten.



Snön över Danmark syns, det är klart men väldigt kallt.




Snö på Kullaberg, annars är det ingen snö på marken.

Igår fyllde Haralds dotter Maria år och vi var bjudna på kalas.


Jag skulle göra ett födelsedagskort till henne och kom på att jag kunde göra det till En liten Butiks januaritävling. Dom har tema att göra ett kort med en annorlunda vikning. Det är inte riktigt min grej, men efter att ha kollat på Pinterest hittade jag ett "tältkort" som jag tyckte var lagom avancerat.


Kortet ihopvikt, stommen i svart CS och papper i rosa, vitt och guld, den där s k blomman guldsprayade jag .


Så ser kortet ut uppvikt, det är roligt att göra, men lite för trixigt och pyssligt för mig tror jag. Jag skulle nog kunna bli fast, men jag tycker bättre om layouter.

I vårt förvirrade tillstånd kom vi en timme för tidigt till Maria! Något gott av det var att Harald ställde sig med grönsakshacket och Maria kunde visa mig lite med bokföringsprogrammet i min dator så några problem blev lösta. Hon är civilekonom och van vid det där.


Vi blev bjudna på Pulled Pork i pitabröd och goda tillbehör. Jag älskar det och åt alldeles för mycket och fick ont i magen. Jösses vad jag bär mig åt just nu. Men, så gott det var, Maria gör såå god Pulled Pork.


Ett trevligt kalas med härlig samvaro.


Haralds exfru Lena, mamma till Maria och Fredrik och ytterligare tre halvsyskon.


Syster Saras make, bror Robin och svärdotter Jessica.


Robin spelar med barnen, Emma, Alva och Ina.


Maria och Jessica


Barnbarn Kristoffer


Fredrik och bror Sebastian


Samtal i köket med syster Sara.


Goda tårtor avslutade detta kalas, tack Maria!

Idag fick det bli en promenad igen för att rensa hjärnan i bokslutsarbetet. Jag har förbjudit mig att ens tänka på scrappbordet innan jag är klar. Mia drog ut mig på promenaden i den isande kylan, tack och lov så värmde snacket lite annars hade jag nog inte stått ut med de 5 km vi gick.


Ett konstigt molnlock över havet och Danmark.


Istäcket blir längre och längre.


Alva och Alice med föräldrarna hade bjudit in oss till en fika. De hade bakat bananmuffins, så gott och roligt. De talade om för oss var den "vanliga farmodern" och "gamlafarmodern" fick sitta.


Ballongerna och flaggorna är redan framme, barnkalaset var igår och på lördag fyller dom 3 år.


Harald är sjuk och ligger nerbäddad, han kan bli sådär plötsligt jättedålig med feber. Jag gjorde middag, Chili con Carne, lite spartanskt men ganska gott. Det blev middag i soffan eftersom bordet är fullt. 


Jag hoppas verkligen att jag imorgonkväll kan skriva att jag är klar med bokslutet.

5 kommentarer:

  1. Du fixar det! Roligt med den "kalla" promenaden, kram

    SvaraRadera
  2. Härligt med alla foton både på promenader och mat och gott fika :) Bra att du får lite tips med bokföringen, det där kommer du fixa och nästa år kommer att gå som en dans :) Jag tog förresten en promenad idag också fast vi kommit hem. Var lite kallt -16 men jag fick upp värmen. Häftigt kort du gjort också!!! Snygga papper och den veckade dekorationen med pilen under är så snygg!! Maria blev säkert jätteglad!! Klurar ännu på den utmaningen, får se hur det går... Hoppas Harald är piggare idag, stackarn!! Ha det gott nu min vän!! KRAM <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, oj, det är ju kaaallt, vi har bara -6 och det är kallt fast vinden gör ju sitt också. Ja, kort gör jag ju inte så mycket mer än till behov, jag borde öva lite mer på det. Det där bokslutet suger musten ur mig, men jag kommer igen. Kram

      Radera
  3. Wow, vilket snyggt kort du gjort! Och vilken rolig vikning! Jag har själv aldrig provat på den och det måste jag nu efter att ha sett ditt fina. :) Kul att du ville vara med i utmaningen hos ELB, lycka till! :)

    SvaraRadera