Translate

fredag 15 januari 2016

Tulpanens dag

Tulpanens dag idag fick jag veta av dottern som kom med en fin bukett till mig.


Sover jag dåligt en natt så tar jag igen det nästa och imorse blev det sent på dagen innan jag kom ut på min promenad. Ibland är det då frestande att hoppa över, men jag har ju märkt att jag blir bättre och bättre med mitt ben/knä. Nu kan jag gå lika fort som vanligt och det gör bara lite ont. Hade någon sagt till mig att det skulle ta nästan ett år vet jag inte riktigt vad jag hade gjort. Men, som det är nu har jag accepterat det hela.


Arbete på hög nivå i den soliga vädret.





Här knakade det betänkligt i isen under snön så jag fick bråttom att vända uppåt.


Jag hade lite bröd till fåglarna, men kunde inte komma ut och släppte dom i snön så de liksom sjönk ner. Då har jag nu konstaterat att måsarna nog är rätt dumma för de hittade inte brödet då.


Lerbergets hamn






När jag hade handlat och kom hem stod familjen Sjöberg utanför min dörr och jag fick mysigt sällskap till eftermiddagskaffet.



Alva och Alice skall först ha glass och sedan fram med leklådan och leken sätter igång.


Pappa blev utklädd med grejor från leksmyckelådan



Alice i mitt Brasilienkarnevalsdiadem.

Sedan blev jag lite stressad med middagen och nuförtiden, när jag blir stressad bär jag mig åt som en idiot och allt blir kaos i köket. Jag gjorde en fisksoppa och tyckte att den behövde lite mer krydda, åh, en sprayflaska med chilipeppar fick jag ögonen på. Jag trodde nog att jag var i scraprummet med mina mistsprayer, tog av korken och började rista, då flög chilisprayen rakt ut i köket, på mig och på spisen, mattan och golvet. Jag högg trasan högljutt svärande och började torka. När det var klart upptäckte jag att jag stelt flaskan på en varm spisplatta och den hade liksom behagligt sjunkit ihop och smält ner. Soppan blev iallafall klar och den blev god. 


Ett recept från Jennys matblogg som jag skrev om häromdagen, Jannes goda fisksoppa.
Jag tillsatte lite sambal oelek och lite röd pesto, den röda chilisprayen blev det ju inget av.
Jag stekte brödtrekanter i smör och kryddade med havssalt och dill.


Dotter Mia kom efter jobbet och fick soppa och vin, lite afterwork på fredagskvällen. Vi fick en trevlig pratstund, härligt.


Jag tänker på Harald, de har tydligen inte lyckats att få igång båtens position så jag har ingen aning om hur det går, hoppas det ordnar sig med det annars blir det långa dagar innan jag vet hur dom förflyttar sig.
Lite scrap blev det också idag, en layout till Scraphusets januaritävling. Denna månaden är det en Bingobricka.


Jag valde den lodräta raden i mitten.


Vit CS med mistfärgstänk och lite spray, wellpapp som bakgrund och en del spillpapper från Studio Callico, en tag och några stjärnor så då fick jag till det. En kamera med text No eftersom Haralds barnbarn Tilda inte vill bli fotad. Nu har jag fått tillåtelse att lägga ut foto på bloggen och detta fotot är ju så fint på henne.

Ha en bra helg nu allihopa!

2 kommentarer:

  1. Härligt! Du fick några fina vinter foton:-) Haha :-) ja man kan skratta åt eländet efteråt ju. Jag gjorde lite lika ikväll fast vid scrap bordet.... Gjorde en tolkning till VS...nästan klar.. skulle bara lägga till några stänk av svart mist innan jag skulle gå ner och börja natta barnen. DÅ glömmer jag att jag nyss skruvat upp korken och börjar vicka på den ,den tippar och färgen riiinnneer ut och stänker också en aning... Tack och lov inte på min LO. Fick torka av skrivbordet och skölja av en massa saker. Några mönster papper hade fått sug några stänk men det gick bra i det stora hela. Så går det när jag ska skynda mig :-) En snygg tolkning av en lite svår bingo bricka har du gjort!! Roligt att du fick göra en LO på henne :-) Jättefin!! Snyggt med natur tonerna. Gillar kameran!!! Ha det gott ♡ kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du, det händer mig ideligen fast det senaste värsta var när jag ställt en vas med tulpanen på scrapbordet (Haralds kalas) och på kvällen hade den vält och allt vatten över mina grejor från det senaste kitet. Det gick att stryka allt så det blev hyfsat ändå. Tack, det är roligt med bingobrickor tycker jag, den här är ovanligt omfattande. Kram

      Radera