Translate

söndag 10 januari 2016

Trött

Jag följde Harald till bussen igårkväll, han åkte halv elva och är inte framme än, det är en lång resa, jag längtar efter att höra att han är framme.



Jag har fått receptet på tårtan från igår av Hanna idag. Det visade sig vara från Jennys Matblogg och jag fick en påminnelse om att många sagt att det finns så mycket gott där. Tårtan heter Nutellasemmifreddo. Gå in på bloggen och kolla, den blir nog en favorit.


Jag sov urdåligt inatt och gick upp strax efter tre så ikväll är jag trött. Efter att vi hastigt packade ner alla julsaker innan Harald åkte så är det städdags och jag har tvättstuga imorgon och började idag.  Innan jag hade ro att börja körde jag hem till Maria i Laröd och fick sista hjälpen med att få klar balansräkningen till Fotoklubben och fick samtidigt en fikapratstund. Jag är så tacksam över att hon hjälpte mig.


Jag har bestämt mig för att äta sådan mat dessa veckor som inte Harald tycker om och det blir nog mycket fisk. Precis när jag var klar med middagen kom familjen Sjöberg eftersom jag bett Jonathan om hjälp med att kunna börja nytt bokföringsprogram. Maria kan inte macdator så jag ville inte pressa henne med det, vad allt är problematiskt. Jag glömde alltså fota maten, men jag hade ett paket gravad lax kvar i kylskåpet och kokte bara potatis i små bitar som jag hällde av vattnet på och hällde sedan över vispgrädde, torkad dill och kryddor. Väldigt enkelt och så gott.


Alice och Alva hjälpte mig att tömma kakburkarna och jag kan påbörja ett nytt räkenskapsår, bra! Nu ska ni slippa mitt räkenskapstjat.

Idag är det ny vecka hos Lasting Memories där jag är gästDS, temat är New Beginning hela månaden och denna vecka Anything goes. Jag vet inte riktigt vad som hänt för min layout är inte på plats, men jag har fått ett mejl att de snart ska lägga in den. Iallafall så är detta mitt bidrag där.


Jag bestämde mig för att göra något om den där otrevliga artrosen som jag fick besked om när jag opererade knäet. Senare i januari ska jag börja artrosskola och då får jag träna med en sjukgymnast, det verkar bra eftersom jag är så omotiverad med programmet hemma. Jag har använt en vit CS som jag sprayat lite, stora härliga bokstäver, olika dekorationer och text med en dymo. Små foto från mitt tradiga gympaprogram. Rätt kul att göra.

5 kommentarer:

  1. Ja jag såg att din bild inte funkade men tänkte att det bara var min dator som strulade. Så otroligt läckra stora bokstäver!!! Och som alltid en härlig komposition med träffsäkra detaljer som förstärker temat.Även om artros inte är trevligt alls är det väl värt att dokumentera. Hoppas du snart får höra av Harald. Mysigt med lite fika besök.Trevligt med receptet på tårtan. Ska gå in sedan och kolla om det går att göra den mjölkfri :-) Och igen, underbart att räkenskaperna är i ordning!!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina alltid uppmuntrande kommentarer, nu börjar snart det mesta lugna ner sig, skönt. Kram

      Radera
  2. Elisabeth Lindvall11 januari 2016 kl. 14:51

    Hejsan Christel! Nu när Harald är utflugen och räkenskaperna på plats, så har jag hittat den ultimata "prylen" för en scrapbook-fantast: http://viralking.se/det-ser-ut-som-en-vanlig-garderob-men-vanta-tills-hon-oppnar-den-det-ar-forbluffande/ Kolla denna site och låt dig inspireras! Vi hörs snart om fotoboken! Elisabeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vad roligt att du hittat hit! Den där garderoben står på min önskelista haha! Ja nu kan vi höras närsomhelst för min del!

      Radera
  3. Wow, denna var helt underbar! Gillar den STORA titeln som bas till allt! Supersnyggt! Kram Åsa

    SvaraRadera