Translate

fredag 1 januari 2016

Nyårsfirande och 10 av årets layouter

2016 fyller Höganäs 80 år som stad och det inleddes med en nyårsbal på Hamnkrogen, ett fantastiskt arrangemang som vi är så glada över att vi antog och köpte biljetter för 400 kr/st. Vi bröt vårt traditionella nyårsfirande och hade plötsligt inget inbokat så det passade så bra.


Innan vi gick dit hade vi ett litet eget firande med en flaska Brut som Harald fått i födelsedagspresent. Paret Övergaard har klätt upp sig och är redo för att slå klackarna i taket och det gjorde vi.




Det hade lagom börjat regna när vi promenerade ner till Hamnkrogen.




Alla blev välkomnade av kommunalrådet Peter Kovacs och vice Lars Molin. En välkomstdrink serverades till alla på ovanvåningen också var det en liten tävling med ett bildspel där man skulle pricka in var olika konstverk finns placerade och sedan gissa på folkmängden. Det var svårt, jag som ändå fotat många kände inte igen dom eftersom det var foto på små detaljer. Det var iallafall en väldigt trevlig start.


Därefter fick vi gå ner och leta upp en plats för att äta. Vi satt tillsammans med fyra som vi känner litegrann sedan gammalt. Ingrid här var en tjejkompis i sådär 13-16 årsåldern och vi har inte samtalat sedan dess, bara sådär hej när vi möts.


Rolf och Christer, Ingrids sambo. 


Rolfs fru Monika .


Och här fanns min fotovän Colinette med sin familj.


Först serverades det en buffé som förrätt och här fanns också lite olika fisk och skaldjursrätter.


Jag glömde fota mitt upplägg från början, har har jag ätit bl a laxen. Huvudrätten serverades sedan vid borden och det var en skiva kalvfilé med en god sås och lingon, en halv gratinerad bakad potatis och en kyklingfilé med bearnaessås och sparris. Till det ingick ett glas vin eller öl.



Under middagen pratade Torbjörn Gerward som är känd från promenader och Höganäskunnig, det var trevligt.

När maten var uppäten gick alla upp till ovanvåningen igen och där pratade Peter Kovacs om framtidens Höganäs innan dansen satte igång. Det dansades mycket och det är ju så roligt.



När tolvslaget närmade sig gick alla ner igen och då serverades det ett glas champagne till alla. Här är det ägaren till Hamnkrogen som häller upp.


Alla gick ut och fick njuta av en operasångerska som sjöng och Peter Kovacs höll nyårstalet innan fyrverkerierna satte igång.




Vår goda vän Rita sedan gammalt var också där tillsammans med tjejvänner som vi också känner. Det var så roligt.


Ett helt fantastiskt fyrverkeri fick vi njuta av.






När detta var över fortsatte dansen på ovanvåningen till kl 2 och vi hängde såklart med.



Efter tolvslaget är det mycket att göra haha!


Det blev lite glesare på dansgolvet men vi gjorde vårt bästa för att fylla det. Många härliga danser, inte bara pardanser. Två glada gossar får avsluta denna bildkavalkad. All heder åt Höganäs kommun som gjorde detta för oss och vi ser fram emot allt roligt som ska hända här under jubiléet 2016.

Innan vi gick hemåt gick vi in till Båtklubbens lokal där dotter Mia och Jonas var på en stor fest. Det blev mycket prat där en stund innan vi gick hem i regnet på efternatten.


Jag avslutar denna sista dag 2015 med att visa 10 utvalda layouter från året. Inte särskilt lätt att välja, men dessa blev det.












3 kommentarer:

  1. Vilken fest ni varit på!!!! Häftigt! ! Snygg är du i din nya jacka! BRA köp tycker jag. Förstår verkligen att det är svårt att välja bara 10st av dina så otroligt snygga layouter!!! Flera av mina favoriter är med här , jag kan inte välja en av dom gillar ALLA ♡ TACK för en mass inspiration!!!! :) KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja jag är så nöjd med den jackan känns som att den passar mig (även priset). Det är rätt roligt att välja ut layouter för man blir själv varse vad man tycker om. Det blev mycket cirklar.... Kram

      Radera
  2. Så roligt att se...Kul att Hamnkrogen kom till, det är jättefint...PRO har sina möten där numera och det är bra, vi brukar vara 90-100 pers..Fantastiskt läge i en fin hamn...God fortsättning på det nya året Kram Gunnel

    SvaraRadera