Translate

torsdag 25 september 2014

Pannkakor

Pannkakor kan aldrig underskattas och är alltid gott. Efter en dag i skolan kan man gå hem till farmor/mormor och få pannkakor. Om nu personen ifråga är pensionär förstås och det börjar bli ont om dom. Kvinnor som inte arbetat heltid och i lågbetalda yrken måste oftast fortsätta jobba i någon form för att få pensionen att räcka till. Dvs om nu inte en välbetald make finns med i bilden. Den här fällan hoppas jag är på väg bort genom att dagens föräldrar ser till att båda får inbetalt pensionspengar om någon av dom är hemma med barnen. Men, det var alltså pannkakorna.


 
Barnbarnet Wille låter sig väl smaka när han kommer för att spela gitarr med Harald.

 
En annan farmor, dotter Mia tar hand om Alva och Alice en stund efter jobbet medan mamma Hanna är simlärare på Sportcentret. Jag cyklade dit för att hjälpa henne lite, Alva är sjuk och Alice kräver sitt. Jag lagade mat åt dom, pasta, lax och broccoli.

 
Vilka bra pedagogiska program det finns på Ihpaden nuförtiden, jag undrar vad dessa kan göra för barns omtalade skolinlärning. Nu lär dom sig bokstäver och siffror redan i 1-2 årsåldern.

2 kommentarer: