Translate

tisdag 9 september 2014

Valtider

Det är en viktig tid nu och på söndag är det val om ni inte har förtidsröstat. För min del tycker jag om att gå och rösta på valdagen, det är lite högtidligt på något sätt. Yngre människor har kanske inte den känslan, jag vet inte. För mig har det alltid varit viktigast med ett samhälle präglat av solidaritet och jag tycker inte alls om hur det blivit i vårt land, vårt välfärdssamhälle riktat till alla håller på att fullständigt raseras, stora sociala skillnader, skolan är bedrövlig, sjukvården håller på att klappa ihop, ungas arbetslöshet osv osv. Jag hoppas alltså på ett maktskifte på söndag. Min far var socialdemokrat och aktiv i SSU i ungdomen och jag har påverkats av honom till stor del även om jag alltid tänkt mycket själv och tagit egen ställning. Några bilder på far i sin ungdom visar jag eftersom jag alltid tänker extra på honom i valtider.

 
Far i mitten och till höger min morbror Erik

 
Här är dom minsann finklädda, det var nog inte så vanligt. Mannen längst till vä känner jag inte, sedan är det far, morbror Erik och farbror Erik.

 
Morbror Erik och far.
 
Idag klarade jag av den där undersökningen, det har tagit nästan hela dagen. Det var rätt jobbigt, men det bästa var att det var helt ok allting. Det min remitterade läkare hittade fanns inte nu så det är en lättnad. Så nu lämnar jag det.

8 kommentarer:

  1. Så skönt för dig att det var bra. Roligt att se bilderna på min far och morbror Oskar. Den andre killen tror jag hette Hugo. Mer vet jag inte.

    SvaraRadera
  2. Tänker också på min Far i valtider....han vänder sig nog i graven idag tillsammans med alla dom som byggt vår välfärd.....:(
    Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns sorgligt, inte vad de velat precis.

      Radera
  3. Åh, fina bilder på morfar! Han var så klok!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja han kunde gott levt lite längre......

      Radera
  4. Skönt att allt är OK med dig. Kramar. Vi går också och röstar på valdagen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, då ses vi kanske......, samma valställe iallafall

      Radera