onsdag 23 juli 2014

Fjällbacka


Gluppö – Fjällbacka, 3,5 distans

Det vanliga morgonbadet innan vi drog upp ankaret för att segla in till Fjällbacka. Bleke och varmt så det blev motorgång. Inte den bästa dagen att gå till Fjällbacka blev vi varse. Det ökända Seglartåget var i Fjällbacka och herrejösses vilket liva och dunkadunka.

 
Vi tog en liten extrarunda som vanligt för att få vara på havet lite iallafall.


 
Här har hänt något

 
Här är bodde en man när Harald var liten och hade en liten båt utanför, ser inte så stort ut.

 
Vår utsikt från ankarplatsen, vi ankrade lite mer norr om Fjällbacka centrum denna gången, ett perfekt ställe.

 
Här ligger Chantalle och i bakgrunden Fjällbacka.
 
Vi ankrade en bit ifrån hamnen, men musiken gick inte att slippa, vi hade tänkt oss en tidig kväll, men det var inte så lätt. Vi tog en kopp kaffe i Chantalle och bestämde att vänta till det blev svalare att åka in så det blev en siesta. Ingmar och Elisabeth har aldrig varit i Fjällbacka eller överhuvudtaget seglat i denna skärgården så vi ville visa dom hur det ser ut. Idag kunde Ingmar tänka sig att lämna sin båt så det var ju roligt. Vi tog jollen in och promenerade, tittade på folklivet och gick genom Kungsklyftan. Precis vid utgången ligger Haralds barndomssommarhem och han vill såklart alltid gå där. Trots att klockan var sju på kvällen var det hett och vi säckade ihop på Stora Hotellets uteservering. Vi var trötta och tog en lugn (jaja) ensam kväll på ankarplatsen.
 
Hamnen i Fjällbacka

 
Här lite längre upp ligger vi bakom det lilla berget.

 
Kungsklyftan


 
Familjen Övergaards tidigare sommarhus.

 
Hua hua säger jag bara


 
På Ackes träffade vi lillebror Lasse med fru Helene och döttrarna Minda och Erika. De campar nu i Edsvik, lite norr om Grebbestad. Snart kommer fler syskon och då ska vi träffas lite mera. 
Hummertinor

 
Jag har läst ut en bok, en deckare denna gång, det är trevligt med lite omväxling och denna är kanonbra. En riktigt spännande och engagerande historia som bl a utspelar sig på Kosteröarna inte långt härifrån. Det är alltid så tråkigt när böcker som man längtar efter att läsa tar slut.
 

2 kommentarer:

  1. Er sommarsegling i Sverige är som en saga för mig.

    SvaraRadera
  2. Inte Helene, Helén!

    SvaraRadera