söndag 27 juli 2014

Repriser


Syster Ingers dotter Camilla skulle mönstra av nästa morgon och Harald körde in henne till byn. Vi drog upp ankaret och åkte tillbaka till Lökholmen. 

 
Johans båt med lillasyster Inger som besättning


 
Värmen var tryckande och vi ville egentligen bara kasta oss i havet så vi kastade i ankaret. Jag simmade en bra bit över till Chantalle som låg kvar och dom kom över på kaffe. Vi tyckte det var skönt att ligga kvar och även lillebror Lasse kom med deras båt några timmar och badade. Efter middagen åkte vi över till Chantalle, Johan med gitarren och vi hade en väldigt rolig kväll. Mycket skratt tillbaka till våra båtar vid midnatt, guds försyn att ingen ramlade i kan jag säga. Nästa morgon lämnade Chantalle tidigt, lite tråkigt att skiljas efter så trevliga dagar. 
Jag kan inte minnas att vi någonsin badat så här mycket någon sommar i Sverige

 
Perfekt middag för bröderna Övergaard


 
Nu kom även storebror Arne med fru Lilian och sonen Jacob, de bor i Fjällbacka och hyr en mindre öppen motorbåt.
 

Lökholmen – Långeskär – Edsviken, 12,1 distans

Vi gick alla till Långeskär, den där barndomsön och låg på samma plats som vid tidigare besök. Vi hade stor gemensam lunch på berget innan en promenad på ön med bad. Det är väldigt roligt att vara så många tillsammans och att alla fungerar så bra ihop, härliga sommarminnen.

 
Mina svägerskor njuter på klipporna


 
Badviken på västra sidan av ön


 
Mycket snack blir det överallt

 
Ljungen börjar blomma nu
 
Vädret drog ihop sig, men vi fick inte många droppar på oss. Vi gick till Edsviken och jag fick en makrill igen på dörjen. Edsviken ligger en bit norröver där lillebror Lasse campar på en jättestor campingplats. Dom bjöd på middag på hela gänget och vi fick uppleva campinglivet. Herregud, det är som ett helt eget samhälle, jag hade aldrig klarat av det. Vi hade i alla fall en härlig kväll och Lasse stod i köket där och och brassade en wookad gryta med hjälp av en stekpanna och en gryta, bra gjort och jäkligt gott blev det. Närmre midnatt gick vi tillbaka till våra båtar som vi ankrat i viken.
 
Mycket blixtar och dunder
 
 
Och mycket regn men inte på oss 
Han ser sur ut


 
Kocken, lillebror Lasse

 
Vi satt riktigt bra där på campingplatsen

 
De tre övriga bröderna Övergaard

 
Familjens campingtält

 
Medan många andra byggde riktiga palats där, jag hade kunnat fota det ena värre än det andra, men det fanns liksom inte tid.
 

1 kommentar:

  1. Det gör inget med repriser...när det är bra sådana.....Gunnel

    SvaraRadera