tisdag 22 juli 2014

Gluppöbassängen


Vi har legat kvar i Gluppö och haft det jätteskönt, dagarna går i raketfart och det är inte svårt att ligga still på ett ställe. Jag har annars lite svårt för att inte hela tiden gå till nya ställen. Vårt svenska sommarväder visar sig verkligen från sin bästa sida och det är ju helt fantastiskt. Jag kan t o m tycka att det blir en aning för varmt ibland. Vi flyttade oss och ankrade i bassängen istället, vi stötte i botten emellanåt och låg inte så bra. Lite båtvård krävdes också, jag städade och Harald tvättade fendrar och lite annat.
 
Det är så vackra solnedgångar varje kväll.

 
Våra vänner, Ingmar och Elisabeth dök upp här redan på söndagsförmiddagen och sedan tog det ett tag innan de lyckades få ankarfäste. Jag hann och bli lite nervös där, det är ju vi som lockat hit dom. Vi åkte över på 11 kaffe när de äntligen låg fast ankrade. Ingmar gillar det inte och vägrar lämna båten så vi som planerat bjudmiddag fick packa ihop allt och köra över till dom. Det gick bra det också, Ingmar fick leta fram deras grill som aldrig används och vi slapp disken. Så en rätt bra deal, haha. Vi hamnade direkt i våra enorma diskussioner om hur saker och ting ska vara i vårt land och mycket skratt blir det också.
 
S/Y Chantalle


 
Nu är det som vanligt på Café Chantalle.

 
Middagarna måste startas med liknande förrätter.

 
Som barn på julafton och vilken ska vi välja?

 
Middagen bestod av grillspett, potatis, rödpepparbearnaise och blomkål.

 
Jojo, kul har vi!
 
Vi hämtade Elisabeth i vår jolle och körde omkring nästa dag och vi klättrade på berget. Herr Carlsson passade deras båt, helt i onödan tycker vi, men det går inte att övertala honom. En härlig dag igen som vi avslutade med middag i Chantalle. Ett litet drama hade vi på sena eftermiddagen då Polisbåten från Göteborg låg här och plockade in människor för någon slags utredning. Så kan det gå när det ligger så mycket båtar nära varandra. Det var tur att de lämnat Gluppö när vi sent på kvällen hade högljudda och livliga diskussioner igen.

 
Många bad blir det denna sommar.

 
Vi är glada för vår jolle.
 
Utsikt från Chantalle, Aeolus i mitten så fint.

 
Vad fan säger han?

 
Avslutar med en solnedgång igen.
 

1 kommentar:

  1. Ytterligare en underbar dag i vårt vackra land, fast nu tycker jag det är för varmt för mig. Måste vara skönt ute till havs med lite havsvind som kyler er och blir ni för varma är det ju bara att hoppa i vattnet. Fortsätt mys på så länge ni kan och ha det fortsatt bra.

    SvaraRadera