tisdag 29 juli 2014

Repriserna fortsätter


Edsviken – Gluppöbassängen, 9,3 distans

Vi hoppades på segling, men det var vind rakt i näsan så motorn fick jobba på. Jag lyckades få ytterligare en makrill. Nu har vi ökat på distanserna ett tag, men repriserna fortsätter. Till Gluppö igen och förtöjde vid berget med Johan utanpå oss. Arne och familj kom också ut och vi hade gemensam lunch i vår båt. Det är helt enormt vad vi lyckas få till det i båtköket. Emellan mat är det bad, jösses, det är vad vi gör, badar, äter och snackar, badar, äter och snackar! På kvällen grillade vi på samma klippor som för 3 år sedan, solen gick ner och vi hade det helt underbart.

 
Vi är så glada över vår badbrygga och möjligheten att duscha där. Överhuvudtaget är vi jättenöjda med vår båt, hon fungerar kanonbra att vara ute med såhär.

 
Jacob står för kvällens grillning

 
och blir övervakad

 
Underbart sommarliv 
Solen är på väg ner.

 
Här ligger vi.

 

Gluppöbassängen – Fjällbacka – Väderöarna - Fjällbacka 18,1 distans

Tidig morgon och vi gick in till Fjällbacka för att hämta de andra som skulle mönstra på ut till Väderöarna, Arne, Lilian och Jacob åkte med oss, Lasse med dotter Minda och pojkvän Christoffer med Johan.  Ännu en fantastisk sommardag och även denna gång lyckades vi få plats i Strömsundskanalen. Vi upprepade bad, mat och snack och Inger bjöd på tårta eftersom det var hennes sista dag. Lunch uppe på berget med en fin utsikt över öarna och vi hade en mysig segling tillbaka.

 
Härlig morgon med fin utsikt

 
På plats i Strömsundskanalen

 
Och alla kastar sig i den superklara vattnet, här är 5-6 m djupt och hela botten är synligt.

 
Kräftförsäljningsbåten som passerar men lunchen med familjerna Övergaard är helst korv.

 
Harald grillar till alla, medan jag, Inger och Lilian fixar allt annat.

 
Båtlivet är tufft, här slocknade Jacob på hemseglingen och Lilian sov nere i båten.
 
Vi ankrade utanför hamnen som vanligt och jag var helt slut och lade mig för att vila. En kvart senare kallade Harald att nu är det drink hemma hos Arne och Lilian innan vi skulle gå på restaurang. Det är ett förbannat hårt program alltså. Dom hyr ett rum med gemensamt kök och badrum med tre andra rum, men det var fräscht och fint. Det var sista kvällen med Johan och Inger och det blev Lilla Berith igen, nu har vi fått smak på pizzorna! 14 personer bänkade sig på restaurangen, en trevlig kväll igen, men vi var trötta och bröt upp först och åkte jollen tillbaka till båten. 
Tyvärr inte min pizza utan Lasses, den var helt enormt fin och god enligt Lasse

Fjällbacka – Gluppöbassängen, 2,9 distans

Det har börjat blåsa och var lite guppigt på ankringen. Jag städade båten, herregud vad skitigt det blir med så många människor, men det är det värt så det är absolut inget gnäll. Jag tycker att vi far hit och dit hela tiden och ville stanna i Gluppö över natten denna gången, jag fick min vilja igenom! Arne, Lilian och Jacob var redan där och vi badade och åt lunch i båten innan de for tillbaka. Vi tog hejdå med Jacob som skulle åka hem till Stockholm. Det kändes riktigt kallt på kvällen och vi behövde verkligen en lugn kväll. Då blev vi överbjudna till en grannbåt på en whisky och hur lätt är det att säga nej? En liten liten whisky och en väldigt väldigt kort stund blev det.

 
Harald och Arne vid gröna fläcken

 
Årets sista svenska jordgubbar?


 

3 kommentarer:

  1. Det låter härligt, men jag förstår inte hur ni får all mat och dryck till båten när ni ligger så mycket i naturhamnar. Jag tycker det är jobbigt att handla för många gäster trots att jag har bil och stort kylskåp. Hoppas ni får lika trevligt de sista veckorna.

    SvaraRadera
  2. Tur att du är tusenkonstnär och kan fixa och ordna det mesta...är full av beundran Gunnel

    SvaraRadera
  3. Kul med repriser = ser framemot fler! Kramar till er båda!

    SvaraRadera