lördag 19 juli 2014

Smådistanserna fortsätter


En underbar morgon som bara stördes av några brännmaneter så vi hoppade över morgonbadet. Istället satte vi kurs mot Långeskär som är Haralds bästa barndomsö och som vi alltid återvänder till när det är bra väder. Margareta hade också som önskemål att komma dit så valet var lätt denna fina dag.
 
Det är så klart vatten här så jollen ser ut att hänga i luften.

 
Gluppö – Långeskär, 3,3 distans, vi tar det väldigt lugnt så det tar lite längre tid än det behövs.

Vi lade till i en liten vik där det precis får plats för en båt och vi kunde stanna över natten, vilket inte alltid gå eftersom det annars är ganska oskyddat. Vi badade flera gånger och kunde ligga på de fina klipporna, läsa och höra Sommar på radion, helt ljuvligt. Vi tog en långpromenad på ön, den är så fin med fina klippor och en hel del jättegrytor. Sent på kvällen satte vi oss på klipporna och tittade på solnedgången.

 
Margareta njuter av baden


 
Fina färger och tydliga ränder från när allt bildades
 

 
Kungsklyftan finns i Fjällbacka och denna har Harald och syskonen döpt till Prinsklyftan

 
Den gamle och havet

 
Denna kväll blev det en Caipirinha till sundowner.

 
SolnedgångenPå morgonen var det Margaretas sista dag och vi tog ett riktigt härligt långbad innan vi lämnade Långeskär.
 
Långeskär – Fjällbacka, 3,8 distans

Vilka långa distans vi gör! Vi kan snart bli medlemmar i den där gruppen ”Vi som seglar lite”. Ändå tog vi en omväg via Hjärterön för att titta på ett ställe där vi har dråpliga minnen tillsammans. Vi lyckades få en plats inne i hamnen i Fjällbacka och det var en jävla chock. Vilket liv och vilken aktivitet i hamnen, alla möjliga båtar kom och gick, krångel med ankare, vi jagade vattenslangen och blev allmänt trötta. Margareta fixade en lunchsallad till oss medan Harald gick och köpte sin efterlängtade ”halv special” på Ackes. Margareta och jag gick en shoppingrunda utan att köpa något, men vi tittade på desto mer. Hon mönstrade av och vi följde henne till bussen. Det har varit jättefina dagar och allt har fungerat perfekt. Vi handlade mat för ett antal dagar och lämnade stimmet i Fjällbacka.


 
Hjärterön och stranden där en stor hord med långhåriga kor skrämde livet ur oss för 25 år sedan.
 
Fjällbacka – Gluppö, 3,2 distans

Det var väldigt många båtar i bassängen när vi kom vid 6-tiden, men vi lade till vid berget på en plats vi legat förut och där är så vackert. Nu är det en vilodag och en ”vit” sådan innan våra vänner på S/Y Chantalle anländer imorgon! 
En bok har jag läst ut, en riktigt rolig bok och även sorglig, den var svår att lägga från sig och ibland läste jag högt för Harald bara för att det var så dråpligt. Vår familj ligger i lä.
5 kommentarer:

 1. Hej igen! Man kan bara konstatera, att man behöver inte segla runt halva jorden för att finna paradiset! Det finns ju i våra svenska skärgårdar...Så skönt ni har det och rätt språk talar de i kiosken! Hoppas vädret håller i sig. Kram.

  SvaraRadera
 2. Vanja du hann före mig då jag också tänkt säga hur fint vi har det hemma och även att man kan tala svenska. Titte än en gång helt underbara bilder och text. Det är ungefär som att läsa en liten "novell" varje gång du uppdaterat. Fortsatt skön tur!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga dagar ni har. Tack för alla fina bilder. Fortsätt njut av det fina vädret!

  SvaraRadera
 4. Vilken drömsemester ni har..som en saga...:) Gunnel

  SvaraRadera