Translate

torsdag 6 november 2014

Författarmorgon

En makalös start på dagen idag med en författarmorgon på Höganäs Bokhandel. De hade dukat upp ett enormt frukostbord och Kristina Sandberg var där och pratade om sin trilogi.


 
Jag var med min syster och det blev helt fullproppat med folk här. Detta ska jag absolut gå på fler gånger.



 
Jag har bara läst den första boken och tyckte mycket om den, nu ska jag snart börja läsa den andra. Hon är nu Augustnominerad och jag hoppas hon får priset. Hon berättade så bra om sin huvudperson Maj och om hur kvinnorna har haft det. För mig blev det mycket tankar, på mor, på hur det var för mig när jag blev mamma och hur det är nu. Den där ångesten finns alltid där oavsett om det var 1940-tal eller 2010-tal. Ångesten över att inte räcka till och att inte vara bra nog.
 
 
Efter att ha avverkat ett av mina uppdrag så var det bara att packa ihop och åka till Sandflyget. Vi ska bo hos barnen där några dagar medan Joel och Petra är i Barcelona på minisemester.

 
Harald försöker få igång kaminen, de har liksom inte lika varmt som vi är vana vid. Jag lagade en ost- och skinkpaj till kvällsmat och Harald gick en promenad med Hilda.

 
Wille skötte sin lässtund.

 
Ebba kämpade med sina läxor.

 
Amanda kollade datorn. Var och en har sitt att sköta medan Harald hittade sin plats med Hilda bredvid sig.

 
Jag cyklade iväg på möte i Fotoklubben där vi hade redovisning på en månadstävling. Det är väldigt roligt och intressant att höra om alla inlämnade bilder. Jag kom inte bland de 10 bästa idag, men fick mycket beröm vilket jag är glad för. Det var väldigt fina bilder som placerade sig.

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag ville inte att de böckerna skulle ta slut! Jag var tonåring på 50-talet och hade en mamma som var hemmafru med enorma krav på sig själv. Jag tror inte att jag städar ens hälften så mycket som hon gjorde! och strök tvätt och manglade, ja allt. Och hade en man som var sjöman. Nej jag avundas ingen den tiden! Jag var väl lite ditåt i början av mitt gifta liv men med 3 barn på 4 år så tog det slut...Nu är det mer lagom!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja mycket har förändrats, men dom där känslorna är kvar hos kvinnorna som inte tycker att dom är tillräckligt bra mammor av olika skäl fast idag är det inte så mycket hemmaarbete, men relationer och att göra rätt. Jaja, vi har nog gjort vårt där och ingenting går att göra om.

      Radera