Translate

tisdag 18 november 2014

Göteborgsgäster

Vi har besök av vänner från Göteborg, Berit och Nils-Åke. De är seglarvänner som vi först träffade i Medelhavet 1997 och sedan har vi hållit kontakten. Vi reste och seglade med dom i Mexico under deras jordenruntsegling som varade i många år. Nu är dom hemma sedan 2009 och vi träffades också i somras. Jag förberedde maten innan de kom vid ettiden och efter en fika tog vi en promenad till hamnen där de legat ett antal gånger.

 
På väg till hamnen upptäckte jag att de börjat en tillbyggnad eller en serveringsplats vid Kvickbadet.

 
Våra goa gäster.

 
Efter den långa och kalla promenaden krävdes en dring, haha. Vi slog om till sommar och drack en caipirinha!

Jag skulle egentligen gjort en annan drink, men hade inte riktigt tid så det blev en egen kompisition som inte blev så dum utom sugröret som inte ska vara där. Jag mortalde hallon, socker och myntablad, riste det med vit rom och slog på en skvätt soda och is. Det blev gott.

 
Nils-Åke tål inte mjölkprotein och det blev en riktig utmaning för mig. Tilltugg till drinkarna, crostini med olika pålägg, varav den ena till Nils-Åke som var jättegott.. Jag återkommer senare i veckan med recept.

 
Förrätten blev kvällens höjdare enligt mig själv, fotot ger inte riktigt rättvisa, men det var verkligen jättegott, recept kommer.

 
Till huvudrätt en högrevsragu med färsk pasta och riven parmesanost.

 
Nu tappade jag kontrollen helt och glömde fota efterrätten förrän jag ätit halva. En fruktsallad med sås, receptet kommer.

 
Många seglarminnen och seglarhistorier avverkades innan gästerna blev för trött, de hade åkt hemifrån vid 7 på morgonen. Jätteroligt att träffas igen.

6 kommentarer:

  1. Lika roligt att öppna din blogg varje dag med fina bilder på hur naturen förändrar sig och vad som händer lite här och där t ex att man börjat med underlaget till trädäcket på havssidan till Kvickkiosken. Alla dina matbilder gillar jag skarpt.

    SvaraRadera
  2. Hmm, komposition, säger svenskläraren:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vet jag väl, läste inte igenom, men tack för påminnelsen haha!

      Radera
    2. Säg till Marie att hon får inte klaga på vår svenska!!! Det går bra att skriva hur som helst bara vi förstår varandra!!!! Ta inte illa upp Marie, men måste få skoja till det.

      Radera
    3. Det gör ingenting, jag är alldeles för snabb och läser inte igenom, ser ibland fel i efterhand, men tycker inte att det är så viktigt. Sedan har jag märkt att jag inte är lika säker längre, trist.

      Radera