Translate

söndag 29 november 2015

Advent och storm

Vi gick ut tidigt på julskyltningen eftersom vi skulle på konsert på kvällen. Det var redan frisk vind och ganska kallt, inte direkt julkänsla.


Innan vi gick och medan vi drack adventskaffet kunde vi lyssna på orkestern som spelade vid kyrkan utanför oss.


Tomten satt där och väntade på invasionen.


Här kastades instrumenten i luften medan de spelade.


Tomtenissarna var beredda.


I början av skymningen gick vi ut.



Räddningstjänsten stod vid Bibliotekstorget och sonen Joel jobbade.


Den fina granen på Sundstorget, kan undras vad som händer med den ikväll under stormen. Granen här utanför kyrkan har vält.




Vi åkte in till Helsingborg för att gå på en konsert på Konserthuset. Haralds dotter Maria bjöd med oss, hon jobbar som ekonom där på Kulturförvaltningen och får ibland biljetter. Det var en konsert med Sanna Nielsen och Anders Glenmark och det var riktigt bra, med en bra mix mellan vanliga låtar och jullåtar. Jag njuter så av att få gå på en konsert, det är något särskilt att uppleva live.




Efteråt togs det selfies, men det avstod vi ifrån.


När vi kom ut från konserten mötte vi julbocken och vinden hade börjat ta i ordentligt. Vi kom iallafall hem innan det blev riktig styrka och nu tar det i. Får se hur det ser ut imorgon, vattenståndet ska också bli högt. Man känner sig oerhört liten i extrema vädersituationen och är nöjd med att få vara inomhus.


En layout blev klar tidigare idag, den är till The Memory Nest. En fin skiss.



Jag har använt papper från Studio Callico, ett Pl-kort som jag inte riktigt vet, några dekorationer och som ofta miststänk och symaskinssöm.  När jag såg dessa foton var jag bara tvungen att göra en layout med båda. Mitt barnbarn Sanna och hennes mamma, min svärdotter Ulle är ju bara så lika. Helt otroligt att se även om jag inte noterar det riktigt i vanliga fall.

7 kommentarer:

  1. Fabulous page!! Love the products you used with those great black and white photos!! Thanks for playing along with tMN!!

    SvaraRadera
  2. Enjoyed reading your post, hope the tree wasn't too damaged when it blew over! Great monochromatic photos - you can so tell you're mum and daughter. Thanks for sharing at The Memory Nest.

    SvaraRadera
  3. Hej! Hoppas att ni inte blåste bort i natt! Även här i Höör gick granarna i backen! Den stora fina granen på stora torget ramlade och gick mitt av, såg ut som en stor buske när de reste resterna. Trist, den var verkligen fin! Det flög omkring grenar och kvistar här som vi bor, det var bara att hålla sig inne. Vi bor ändå långt från havet. Men det ska visst alltid vara en adventsstorm! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, ja det var inte roligt, granen här bröts också såg jag imorse så jag hoppas dom hittar en ny. Här är det massor som blivit förstört, men någon sån storm brukar ju komma oftast lite tidigare på hösten. Kram

      Radera
  4. Ja hur har det gått med granarna? Och allt annat där ute? Håller med, en jätte fin skiss men en ännu finare layout! Så sober och tuff på en och samma gång! Snygga papper och text kortet gillar jag verkligen! Fina tjejer också :-) Ha det gott! ! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja lite stormrapport idag. Hoppas det fortsätter lugna ner sig lite nu. Kram

      Radera