Translate

lördag 23 juli 2016

Göteborg och Klädesholmen

Vi avslutade tisdagen med en underbar kväll på bror Johan och Karinas altan. Bosse stod på deras tomt och andra natten gick väldigt bra, nu har vi hittat våra platser som fungerar bäst. 



Jag fick Harald med mig på en lång promenad i deras slinga en bit upp. Johan och Karina skulle åka till Skåne och gav sig iväg under tiden. Vi hade en härlig promenad och Harald gick med, men tyckte inte det var så kul, det tyckte jag haha! Massor av vildhallon och blåbär, men vi plockade inte, där gick nog gränsen för Harald. Istället hade jag fått lov att plocka vinbär på tomten.




Vi gav oss iväg mot Göteborg på onsdagen, lite trötta på alla vägguppar som kom ideligen och varje gång skramlade och riste det i husbilen. Massor av väg- och spårarbeten i centrala stan och vi körde hit och dit. Vi hittade till slut till vårt mål, scrapbookingbutiken CiliinPapers där jag såg fram emot att shoppa. Det gjorde jag med stora mått mätt, skäms för att skriva hur mycket pengar jag gjorde av med. Vi stod parkerade på en Lidl parkering och handlade enkelt lite påfyllning av mat där. Under tiden jag shoppade ringde Harald Hymer eftersom vi inte fick kylen att fungera och de rekommenderade att vi skulle köra till Hymer som finns på Hisingen där vi redan var. Det var ändå långt att köra och väl där var det inget fel utan vi hade inte fattat rätt hur det fungerar med 12 volt, gas eller el. Nu vet vi och nu fungerar det. Det är mycket nybörjargrejor just nu.



Vidare till Slottsskogskoloniområdet för att hälsa på vännerna Berit och Nils-Åke som bor där på somrarna. Fasen vad trötta vi var på stan innan vi hittade dit, Nils-Åke fick guida oss per telefon sista biten. Nu undrar ni säkert om vi inte har GPS och det har vi i vår ”platta”, men det är inte helt lätt att få det rätt inne i centrum, det är så mycket arbeten här som gör att vi inte kan köra där GPS:en säger och sedan är vi helt lost. Iallafall så tog vännerna emot oss och kunde lotsa in oss på en parkering utanför koloniområdet. Det är helt fantastiskt när det fungerar, att liksom ha hemmet med oss sådär. 



Vi hade en härlig kväll tillsammans med god mat och dricka. Massor av prat över gemensamma minnen, segling och annat, 1,5 år sedan sist och då är det mycket att gå igenom.





Det kändes lite konstigt att lägga sig och sova på parkeringen, men det gick hur bra somhelst. Vi fick vänta där hela torsdagsförmiddagen eftersom vi skulle ta emot barnbarnen Ebba och Wille på Centralstationen innan vi kunde lämna stan. Vi klarade av att ta oss dit och jag kunde ta emot dom vid bussen. Dom var lite hungriga och vi också och en Pölseman stod bra till. Jag var väl lite upphetsad och gick rakt in i en stor skylt och slog mig rejält. Jäkla tur att glasögonen höll! När vi kört en bit norrut hamnade vi i en enorm vägkö, en olycka på Tjörnbron. Nu vet vi att inte bara segling utan även bilkörning kan ta sin tid. Vi hade planerat att stanna och titta på Pilane, ett naturområde med gamla gravfält som ett antal konstnärer har satt ut stora konstföremål. Helt fantastiskt att se och ett vackert område. Ebba och Wille tyckte iallafall att det stora huvudet Anna var häftigt.











Sedan började jakten på någonstans att stå med husbilen. Vi har ju förväntningar som kanske inte alltid är realistiska, det förstår vi nu. Det är högsäsong och fullt överallt. Till slut blev det Mossholmens Marina vid Klädesholmen och då fick vi stå på ett grusområde med lite byggarbetsplatskänsla. Jaja, det var fint nere vid hamnen och vattnet, Wille fick fiska en stund och jag och Ebba badade. 


Vi skulle grilla till middagen och Harald fick montera ihop grillen, sedan hade vi nog för gamla briketter så det funkade inte. Vi är alltså inga grillmästare precis. Det blev iallafall en god middag och mycket skratt.



När vi kom tillbaka från badet så hade Harald ramlat baklänges i våra billiga stolar från Jula haha! Det ser ut som att jag försökt köra över honom!


Husbilsliv!






Lite roligt spel senare på torsdagskvällen.


Här sover våra gäster.


Fortsättning följer, jag har svårt att hitta internet och denna jag har nu är sååå seg, måste göra om alla bilder så jag får dela upp det.

3 kommentarer:

  1. Så roligt att se era bilder och höra era historier! Bra med lite kultur👍.

    SvaraRadera
  2. Det är så roligt för du berättar så man kan se allt framför sig,inte helt lätt att vara campare, men äventyret fortsätter.....Gunnel

    SvaraRadera
  3. Håller med Gunnel!!! Det är så roligt att hänga med och ni verkar fixa allt galant. Lite små äventyr och grejer måste ju få hända 😉 Ja det var en fin Anna ni hittade 😃 Kram din vän Anna ❤️

    SvaraRadera