Translate

torsdag 4 december 2014

Julbord

Igår var det julbordsdax och redan kl 12 gick vi ombord på färjan Aurora tillsammans med vännerna Ingmar och Elisabeth. Det är deras vinternöje att tura och vi fick ett fint "stam"bord och all serveringspersonal kom och hälsade oss välkomna, det var deras andra julbord, haha! Vi tackar för att vi då blir färdiga att äta julbord i härliga vänners lag.

 
 
Fint bord så att vi är nära havet och känner oss som hemma.
 
 
Det är kanske inte det allra exklusivaste julbordet, men traditionellt och helt ok.

 
Janssons Frestelse, som är min favorit var väldigt god.


 
Jag missade foto på sillbordet, men en av sorterna var jättegod, ångrar att jag inte tog reda på ordentligt vad det var, skyltarna angav att det kunde vara Auroras egen eller årets sill.


 
Harald högg in direkt på köttdelen, jag gillar inte det, men smakade en skiva julskinka med grönkål som var god.


 
Ris a la Malta istället för vanlig risgrynsgröt, en besvikelse för mig.

 
Jag tog en mandelmussla, mest för att kunna lägga ut en bild på facebook, men den var faktiskt god, en ganska frasig mussla, inte så tung, undras hur den görs, någon som vet?
 
 
Efter 2 timmar var vi tvungna att lämna bordet för nästa omgång gäster och flyttade ut i baren. Carlsson skötte serveringen där och tog upp beställningar.
 
 
Elisabeths favorit, Sommaräng eller något liknande, jättegod var den.

 
Jag slog till sedan med en Fidel Castro, mest för att Ingmar fick beställa den haha! Något besviken över att det inte var ett rött sugrör, men det fanns inte.

 
Efter några timmar i baren gick vi hem till vännerna och fortsatte pratandet, fanns ju en del att diskutera efter dagarnas politiska kaos i vårt land. Tack för en trevlig dag och kväll!

 
På hemvägen träffade vi vänner på Knutpunkten och resan hem gick väldigt fort. Härlig avslutning på denna härliga dag. Nu får minsann julförberedelserna ta över!

2 kommentarer:

  1. Hej! Så gott det ser ut! Vi ska äta julbord här i Höör på tisdag kväll tillsammans med 130 andra SPF-are. Ska bli kul! Blir säkert gott också, en jätteduktig kock som har restaurang, Nillas Catering. Mycket ätande nu i
    jultid!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas ni får en trevlig kväll, låter gott!

      Radera