Translate

måndag 27 juni 2016

Hemsegling

Midsommardagens kväll kände jag plötsligt en förkylning ta plats i min kropp. Jag är inte ofta förkyld och blir alltid lika förvånad och förstår inte riktigt känslan. Men, Iprenintag så går det hyfsat. Ett väderomslag igår, kallare, mulet, men ändå ganska fint när vi kastade loss på morgonen. Vi gladde oss en stund över medvind och fin segling med bara genuan.


Tack goa vänner för en härlig midsommar!





I höjd med Helsingör vände plötsligt vinden och tog i rejält. Vi fick gå för motor en stund innan vi kunde segla över Sundet mot svenska sidan. Det blev en skumpig färd med vågor som bröt över oss i ca 12 m/s och utanför Höganäs är det alltid orolig sjö. Vi var rätt lättade när vi var hemma igen.


När vi kom dit hojtade vännen Erland från Göteborg på oss. De var på segling söderut och låg i Höganäs på vår brygga sedan midsommardagen. Så roligt att träffa dom igen. Vi kom överens om att de skulla komma hem till oss under kvällen. Erland och Maria fick vara med om en händelserik eftermiddag i hamnen, en stor motorbåt hade gått på grund och blev inkörd av Sjöräddningen och fått stora skador och måste direkt lyftas. En annan båt hade problem och slog runt inne i hamnen.


Erland i deras fina båt och som vi seglat tillsammans med ibland under åren, bl a till Kanalöarna.


Det är alltid så mysigt att träffas och massor att prata om. Jag hoppas jag inte smittade ner dom med min förkylning.


Det kom en bild i min Iphone från midsommarafton taget av Marie, tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar