Translate

tisdag 4 oktober 2016

Andra dagen i Markaska

Fint väder igen på morgonen och skönt att inte köra en dag. Det blev tid för långfrukost och en promenad ner till havet. Flera underbara bad, nu är vattnet lite varmare tyckte vi och vi njuter så. Molnen började torna upp sig och det började mullra, det var ändå dags för lite lunch så vi packade ihop och gick tillbaka. 


Jure camping.



Harald och Tommy med stolar och badgrejor




Den här bilden har jag tagit med Haralds GoProkamera under ett bad.


Strax därefter bröt det loss, åska och hällregn, men det blev lagom med en stund inne i bilen medan det smattrade på taket. När det upphört och vi fixat till oss promenerade vi iväg igen med Bitte och Tommy med sikte på stan Markaska. När regnet kom igen passade vi på att sätta oss på en restaurang även om det var lite tidigt med middag. 




Vi hamnade inte på någon höjdarrestaurang, jag åt en risotto med scampi där riset var underkokt och inte krämig alls, scampin var små små burkscampi. De andra åt pizza och var väl sådär nöjda. Men, vi hade trevligt och där var fint att sitta alldeles vid havet.


Senare när regnet upphört fortsatte vi till stan, här är väldigt vackert, en lång strandpromenad och sedan en större hamn och jättefina gamla hus. De här stenhusen som finns här är så fina. Tyvärr är det lite svårt att fotografera på kvällarna så det blir inte så mycket av det.



Vi avslutade med kaffe och en inköpt kaka i Bosse då vi planerade för morgondagen. Nu tar vi följe några dagar med Bitte och Tommy och kör mot Dubrovnik.

4 kommentarer:

  1. Härliga bilder och vilket vatten sen. Roligt med lite sällskap på resan, det förgyller nog lite, och som redan varit där och kan visa vad ni skall titta på. Ha det fortsatt härligt. I dag har vi haft en jättejättefin dag med sol från en klar himmel, men temperaturen är ju inte som ni har. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, fast ikväll har det varit kallt här så stor skillnad på nätterna är det nog inte. Kram

      Radera
  2. Åhh!!! Jag bara njuter!! Tänk att det kan vara sån skillnad på väder och värme trots att avståndet inte är så långt. Ha det gott min vän !! Kram Anna ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja vattnet är ju varmare och även på dagarna också är här så vackert! Kram

      Radera