Translate

onsdag 12 oktober 2016

Primosten och Biograd

Det var med lite tveksamheter som vi lämnade Trogir igårmorse. Skulle vi kanske stanna någon dag till? Samtidigt är vi sugna på att lämna eftersom vädret inte är det bästa, så vi körde. Hade nog inte blivit fler bad iallafall.


Nu är det snart slut på de vackra vägarna. Nu har dom också blivit lite plattare och det är ganska skönt, men inte riktigt lika vackert.


Vi skulle stanna till i Primosten och här ligger den. Sedan missade vi avfarten och fick köra en bra bit innan vi kunde vända.


Vi parkerade Bosse uppe på en stor parkeringsplats och promenerade ner till den lilla ön. Här innan öppningen är det numera en bred väg som har byggt samman ön med fastlandet.



Här har vi gått in genom öppningen och är i den gamla staden som förr var en ö.


Kanske detta har varit en plats för boskapen.


Den här tanten pratade hejvilt med oss och vi fattade rakt ingenting.


Lite tvätt och en grön dörr!



Dom här sardinerna i keramik var så verkliga. Hela denna lilla stad var full av butiker med Kroatiskt hantverk. Om man ska prata turistiskt så tog nog detta ställe första priset. Nu är det ju inte säsong så det var väldigt lite folk. När vi passerade för en dryg vecka sedan var där mycket mer.


Det är mycket segelbåtar här mellan Split och Biograd, vi är inte avundsjuka.


Här ligger den lilla staden så fint, den är väl värd att se, men just nu är vi lite mätta. Harald "orkar inte mer"!

Vi fortsatte köra, hade inte något exakt ställe inlagt på gps:en utan tänkte vi tar något på vägen runt Biograd. Allt verkar ha stängt ner, varenda camp vi körde till var stängd och vi blev riktigt trötta. Vi irrade runt, kunde inte hitta något på gps eftersom vi inte hade något wifi, men till slut hittade vi något som vi trodde på. Vi fick köra tillbaka en mil, men vi ville bara hitta en plats. Det blev Nordsee autocamp och där fick jag springa och leta efter någon att checka in hos. Dom skördade oliver! Väl på plats satt det bra med en sen lunchfika.


Det var riktigt kallt faktiskt, men det blev iallafall en kopp kaffe ute och sedan var det dags för en välbehövlig städning i Bosse.


Det är en fin strand och bad nedanför, men inbjöd inte denna dag.



Middagen igår blev för mig Brantevikssill från Kivik, ägg och potatis medan Harald fick sin vanliga korv.
Det blir fort mörkt här nu och vid sju är det kolmörkt, 11,6 grader ute och det blev återigen en innekväll.

Idag är det 8 grader ute, men det verkar bli sol. Vi lämnar kusten och kör mot Zagreb.

1 kommentar:

  1. Idel vackra bilder!! Skönt att ni är på väg hemåt nu tycker lilla jag sim saknar Dig😃 Kram Anna 💚

    SvaraRadera