Translate

söndag 29 december 2013

Återseende

Idag har vi haft ett roligt återseende med ett par vi seglade tillsammans med i Karibien. Lasse och Pilar bor i Stockholm men nu har Lasses syster med man köpt hus i Nyhamnsläge och därför var dom på besök. Vi seglade från och till tillsammans från januari till juni 2010 och har inte träffats sedan dess.
Innan dom kom startade vi dagen med bastu och bad. Det var härligt att vara därnere igen och det är en riktigt skön känsla. Trevliga pratstunder blir det också därnere. Vattentemperaturen är nu 4,9 grader.



Harald, Lasse och Pilar

Lasse kom först och han och Harald gick ner för att titta på vår båt. Under tiden kom Lasses syster med man och Pilar.

Efter maten kollade vi lite bilder från våra gemensamma äventyr, vad det är roligt att se dessa nu och vi kommer ihåg hur mycket vi upplevt. Det var väldigt roligt att träffas igen och det blir säkerligen inte den sista.

Till förrätt gjorde jag dessa minipajer som är väldigt goda.
Minipajer
20 st
2 förp färdigkavlad smördeg
2 dl pinjenötter/cashewnötter
4 dl grädde
örtsalt
1 påse 400 g färsk babyspenat
2 dl riven parmesanost
Hacka nötterna fint. Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna lätt. Slå på grädde och vispa ihop. Salta och smaka av. Tillsätt spenaten och låt den sjunka ner och koka in nån minut. Riv ner osten och dra av från plattan. Låt svalna något. Lägg ut smördegen på en skärbräda och ta ut runda mått lite större än mazarinformar. Använd ett upp och nervänt glas. Tryck ut rundlarna i mazarinformar och fyll på med spenatröran. Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills pajerna fått fin färg. Kan ätas både varma, lätt ljumna och kalla.
 

Jag glömde som vanligt att fotografera huvudrätten, men det är en väldigt enkel kycklingrätt som jag serverade med kokt potatis och en grönsallad. Det blev jättegott.
 
Kyckling i vitlökssås
Kycklingfilé
Philadelphiaost vitlök och örter
vispgrädde
gul lök
soja
salt, peppar, paprikakrydda
Pensla kycklingfiléerna med en grillolja, jag gjorde en själv på olivolja, soja, vitlök och kryddor. Stek dem så de får fin yta och efterstek i ugnen tills de är genomstekta. Skär en gul lök fint och fräs upp. Blanda grädde och philadelphiaost och krydda. Bottna en form med löken och lägg på kycklingen. Häll över såsen. Rätten kan förberedas och sedan värmas i ugnen.

Efterrätten bestod av choklad- och cheecekake (recept under bakning) med glass och några bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar