Translate

tisdag 3 december 2013

En hel del

Idag började jag med att färga håret. Vad det nu ska vara bra för. Ett försök att bättra på utseendet en aning, just nu är det mycket jag inte är nöjd med, håret är grått och blir tunnare för varje dag, näsan växer helt okontrollerat verkar det som och rynkorna blir värre och värre. Men, så tänker jag, jag är 66 år, jag får se gammal ut och just det känns ganska skönt också. Ja, jag struntar i det, men håret blev bra! Jag tog en kort promenad blandad med lite julklappsletande, 3,8 km. Allra först gick jag hem till vännen Ove med en julblomma och fick en trevlig fika. Första julen utan Lisbeth närmar sig och då blir saknaden extra stor såklart. Jag fick köpt två julklappar, alltid något och jag hittade en regnjacka som jag vill ha, 4 små rum, en sådan jättefin butik det är. Jag får nog invänta rea eller något sådant, den är dyr.


Ett besök på Saluhallen och Butik 36 är alltid roligt.
 
Vi tog emot Ebba och Wille, Amanda opererades idag, för vilken gång i ordningen har jag glömt. Denna gången är det en plastikoperation där hennes mage skulle återställas någotsånär efter två akutoperationer när hon var nyfödd. Operationen gick bra och hon fick åka hem med föräldrarna igen och de hämtade barnen hos oss vid halvåtta tiden.

Harald var först med Wille och spelade trummor på Eric Ruuths kulturhus och sedan bakade vi pepparkakor. Degen fungerade. men kakorna blev väldigt hårda. Nästa år blir det mors recept igen. Jag har mycket deg kvar att baka ut.

 
Jag lagade middag till oss.
 
Falukorv på grekiska
Sätt ugnen på 225 grader. Skär djupa skåror i 400 g falukorv. Lägg den i en ugnssäker form. Dela 2 paprikor och ta bort kärnorna. Skär dem i stora bitar. Lägg en paprikabit i varje skåra och resterande bitar runt korven i formen. Mixa ihop 100 g fetaost med 2,5 dl mellangrädde. Häll såsen bredvid och över korven. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med pasta eller ris.
Jag gjorde potatismos istället.


Ebba och Wille upptäckte mitt pågående pyssel och ville göra kort och tagar. Intensivt och roligt. Nästa år får jag nog arrangera en pysseldag.


Lite vila och lite skoj i soffan.
Om någon undrar så är min förkylning på bättringsvägen!

4 kommentarer:

 1. Skönt att få hjälp med baket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men mycket deg kvar, får väl ta den idag!

   Radera
 2. Charlie & Sanna hade säkert hjälpt dig idag. Förra året fick ju Sanna halsfluss.

  SvaraRadera