Translate

fredag 20 december 2013

Vänbehov

Egentligen fanns inte tiden, men igår när jag pratade med vännen Elisabeth bestämde vi plötsligt att åka in och fika med dom. Ibland behöver man verkligen prata och skratta med goda vänner. Så vi for in till 11-kaffe och hade några trevliga timmar också fick vi önska varandra en god jul.

Våra goa vänner Ingmar och Elisabeth
 

Café Chantalle gör oss aldrig besvikna.

Fy fasen med tång det ligger överallt bland båtarna på land.

På hemvägen blev det storhandling på ICA. Herregud var vi släpar hem mat, varenda dag handlar vi mera, får jag detta att gå ihop så tycker jag faktiskt själv att jag är duktig, haha. Nu kom jag ändå på att några saker var slut och några fattades för jullfirandet imorgon. Bra att Harald kan gå i skytteltrafik mellan hemmet och Lidl.

Jag bakade två sockerkakor till morgondagens efterrätt, återkommer med det receptet imorgon om det är värt det.

Två mjuka pepparkakor till kalasens småplock. Dessa bröden har jag gjort förut och de är jättegoda. Bara med smör tex är det en njutning, men de går att använda till mycket.
 
Pepparkaksbröd
1,5 kg vetemjöl
0,5 kg socker
500 g mörk sirap
125 g margarin
7,5 dl filmjölk
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk nejlikor (kryddorna får gärna vara rågade)
1 msk bikarbonat
Värm sirap, socker, fil och margarin i en stor kastrull och låt sedan svalna. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor i en stor bunke. Rör sen ner kastrullblandningen i torrvarorna. Fördela den något klibbiga degen i en smord långpanna. Grädda 175-180 grader ca 45 minuter.
Halva degen kan göras i 2 sockerkaksformar (vilket jag gjorde denna gången)

Vi hade premiär med julkorven till middag (recept finns under matlagning). Det ser äckligt ut faktiskt, men det var gott.

En liten käck (haha) avslutning idag, ett annat julfirande, 2008 på Gran Canaria. Då var det lite lugnare och visst ser vi pigga och utvilade ut!

3 kommentarer:

  1. Viktigt att ta sig tid med vänner....apropå det så kommer jag upp en dag efter helgerna, roligt att prata inte bara på nätet....Gunnel

    SvaraRadera
  2. Ja, men gör det Gunnel, vi hörs och bestämmer en dag så det blir av och så kan fixa något att äta, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser fram emot det...önskar er en God Jul och ett fortsatt bra 2013

      Radera