Translate

torsdag 23 oktober 2014

Blandat

Jag kunde inte låta bli att läsa ut min bok som jag påbörjade på Lalandia och sedan var det helt omöjligt att sova. Moyes är verkligen bra på att sätta ihop historier och hela natten var jag kvar i den och hade riktig ångest över att dessa människor hela tiden missade varandra. Det här med avsked från människor är en grej som jag alltid mår dåligt av och har mardrömmar om. Boken då, ja inte riktigt lika bra som de andra jag läst, men verkligen läsvärd och svårt att lägga från sig. Var det inte boken jag var kvar i så var det Forsen på Lalandia. Jag får bara hoppas på en bättre kommande natt.



I tisdags var det Veckans Skissdags, http://veckansnyaskiss.blogspot.se/2014/10/37.html
Skissen denna veckan är denna.

 
Min tolkning som gästDT är denna layout med foto på barnbarnet Charlie från i somras. En rolig episod när han tog upp Iphonen och sa till geten "en selfie"!

 
Maten jag hade med till Lalandia blev bra bortsett från att det blev lite sorterande av barnen. Kycklingen var den som passade dom sämst och det insåg jag ju också när jag gjorde den. Vi vuxna tyckte dock det var gott. Till efterrätt en dag var denna mousse, den skulle egentligen serveras i portionsglas, men det blev lite svårt att packa. Den var väldigt god och här kommer receptet.
 
Apelsinchokladmousse med nötter
4-6 pers
125 g mörk blockcholklad (40%)
2 äggulor
rivet skal av 1/2 apelsin
1 msk färskpressad apelsinjuice
3 msk starkt kallt kaffe
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite. Blanda äggulor, apelsinskal, apelsinjuice och kaffe i en bunke. Vispa grädden med florsocker, inte för hårt. Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner grädden. Rör försiktigt till en slät mousse. Fördela moussen i portionsformar. Ställ i kylen minst 1 timme.
Kanderade nötter
1,5 dl sötmandel
1,5 dl hasselnötter
50 g smör
0,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde
rivet skal av 1 apelsin
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Tillsätt socker, mjöl och grädde. Låt koka ca 1/2 minut under ständig omrörning. Blanda ner mandlar, hasselnötter och apelsinskal i smörblandningen. Bred ut massan på en bakpappersklädd plåt, se till att nötterna inte ligger på varandra. Ställ in nötterna i ugnen ca 10 minuter. Ta ut dem och låt svalna. Bryt loss mandlar och nötter från varandra. Hacka dem grovt. Servera chokladmoussen med de kanderade nötterna och garnera gärna med apelsinskal.
 

 
En kortare promenad idag och besökte bl a en jättefin butik som nog är ganska ny i stan. Den ligger i gamla brandstationen och har bara öppet torsdagar 14-18. Den heter Alice&Fay, http://www.aliceandfay.com/ och har kläder i större storlekar. En trevlig kvinna som säljer sina egna designade kläder och där är så mycket snyggt i min smak.



 
Jo, jag handlade, en kjol och en slags kavaj till höstens och julens tillställningar. Jäkligt nöjd över dessa originella plagg.

4 kommentarer:

  1. Visst är där mycket fina kläder:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen, synd bara att jag inte kan köpa tunikor eftersom de är för stora.

      Radera
  2. Den måste jag komma ihåg att gå in i. Kanske något för mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har ju inte heller så stora storlekar, men alltid kan det vara något, märkte ju jag och hon är så hjälpsam och trrevlig.

      Radera