Translate

fredag 3 oktober 2014

Fredag hela dagen

Det känns nästan som att sommaren vill hålla kvar sitt grepp, fortfarande blir jag för varm med bara en sweetshirtjacka. Det är bara att tacka och njuta.



 
Finns dom som inte har så bråttom upp på land som vi.


 
Höstfärgerna har ändå kommit trots värmen.


 
Höstarbete i trädgårdarna.

 
Höganäsarna har väldigt delade meningar om vilken matvaruaffär som är bäst att handla i, ICA eller City Gross. Jag föredrar denna medan Harald helst handlar på City Gross. ICA har dessutom vårt utlämnande av post och där hämtar jag mina scrapbeställningar.

 
Till middag idag gjorde jag en fisksoppa till mig själv och Harald fick rester i form av en pytt i panna. Jag gör fisksoppa lite ur mitt eget huvud, bryner hackad lök, vitlök och tärnad potatis i en gryta, häller över vatten och tomatpuré så det täcker och kryddar. Det får koka ett tag och sedan lägger jag i laxbitar och häller i grädde som får koka ett tag till. Till slut lägger jag i frysta räkor. För mig är detta verkligen mums.

 
Under eftermiddagen var jag med Hanna, Alva och Alice i simhallen. Töserna älskar att bada och särskilt Alice är helt galen, kastar sig i vattnet och man får vara med där. Jag hade GoProkameran, som tål vatten, med mig, men ska aldrig mer ha det. Jag ser inte displayen och vet till slut inte vilken knapp jag ska trycka på. En vattentät kamera som inte går att avläsa utan glasögon, jag blir galen. Lyckades få till två bilder iallafall. Filmen blev värdelös eftersom det var imma på den, vilket syns lite här också. Då får du torka av den sa Harald, men herregud jag ser ju inte att det är imma! Roligt var det iallafall.

4 kommentarer:

  1. Vilken fin bild av måsen.....kände inte igen allén du hade fotat...var också fint....
    Även idag..lördag.. ett jättehärligt höstväder....Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, allén är den som ligger mellan Långarödsvägen och ner till Tivolihuset.

      Radera
  2. Ännu en fin skogsbild (all'en)! /Birgitta

    SvaraRadera