söndag 18 september 2016

Kalas och Kultur

En fullspäckad dag på många sätt igår. Barnbarnet Charlie fyllde 12 år och de bjöd in till brunch kl 12.  Så mycket god mat fick vi och trevlig familjesamvaro. Charlie var glad och räknade sina pengar många gånger. Någon frågade om han skulle börja betala för sig hemma, men det fnös han åt haha! Här kommer lite bilder.Amerikanska pannkakor med färska hallon och grädde


Ägg, äggröra, prinskorvar, köttbullar, sill, olika röror varav tonfiskröran är min favorit.


Bröd, olika pålägg, grönsaker och frukt, jösses det var inte lite att plocka fram och välja från.


Senare var det dags för tårtan, kladdkaka med marshallows, hallon och grädde.Storasyster Sanna


Storebror Rasmus och Mias sambo JonasDet är så roligt med alla små igen i familjen.Och snart kommer en till, storasyster Anna.


Födelsedagsbarnet Charlie, han är mitt minsta barnbarn även om vi har fler yngre som är Haralds barnbarn.


Kusin Jonathan


Kusin Ellinors man Johan.


Mamma Ulle har mycket att göra i köket.


Kusin Ebba


Kusin Wille


Farfar Kalle, Harald och morfar Totte.


Petra, Joels sambo, Joel själv jobbade.


Kusin Ellinor med Evy.


Jonathan med Alva och Alice


Annas sambo Tim


HannaPappa Andreas hade också fullt upp.


Så blev det sång och hurrarop. Tack för ett trevligt kalas, helt fantastiskt att kunna sitta ute i värmen den 17 september, det har nog aldrig hänt vad jag kan komma ihåg.

Som tradition i mitten av september så var det Kulturnatt i Höganäs. Då händer det en massa roliga saker och det är alltid svårt att välja. Efter en kort paus från kalaset så började festligheterna med Hasse Andersson på Sundstorget. Jag har sällan sett så många människor ute, alla människor i blandade åldrar kom för att höra. Jag måste säga att det svänger rejält om honom och det är svårt att inte ryckas med. En bra sak med Kulturnatten här att det existerar inga öltält eller dylikt, det är verkligen ett bra familjeprogram. 
När vi lyssnat ett tag så gick vi upp till Mia och Jonas och där fick jag dela maten som de åt tillsammans med vännerna Marie och Robert.


Så gott med Sushi, Jonas försökte lära mig att äta med pinnarna, varierat resultat kan jag säga haha!


Så mysigt att får vara med här. Jag smet ifrån en stund för att besöka Fotoklubbens workshop på Biblioteket. Det var stor konkurrens om besökarna, men tjejerna som höll i detta, Delal och Colinette var nöjda. I samma rum var det även en fotoutställning av Mikael Karlsson från flyktingströmmen vid gränsen mot Ungern. Han har besökt oss i Fotoklubben och berättat om detta och den är verkligen värd att tittas på. Jag tror den kommer att vara kväll där en tid.

Vi gick ut senare tillsammans, det var musik överallt och det är så roligt med allt folkliv.Vi var på Tivolihuset och lyssnade på Soran Ismail, många bra poänger där, det var roligt med många skratt. Lite svårt att höra tyckte jag, fick anstränga mig till tusen.


Inne på Biblioteket hade de en fin bardisk med boksidor. Bokhandeln har alltid en massa roligt och där var vi med på deras tävling. Harald och jag köpte en bok om Kroatien och en Europaatlas så nu har vi nog bestämt oss haha!Vi avslutade kvällen med att sitta ute på Oldsbergs Osts servering med Tapastallrikar. En fullmåne lyste upp Köpmansgatan denna underbara kväll.

4 kommentarer:

 1. Helt UNDERBART!!! Mer behöver jag inte skriva ❤️ Hoppas jag/vi kan komma ner någon gång så jag får se allt live!! KRAAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det hoppas jag också på, ni/du är så välkomna närsomhelst! Kram

   Radera
 2. En härlig dag, med många glada skratt😀

  SvaraRadera