tisdag 6 september 2016

Rättvik igen

Vi var rätt nöjda med Mora och körde vidare efter frukosten. Vi besökte Nusnäs där dom tillverkar dalahästen i massor av olika utföranden. Ytterligare ett fint samhälle och vägar med vacker omgivning. Besöket på tillverkningen var roligt och intressant att se.
På parkeringen där träffade vi ett par som också körde husbil som vi började prata med. Dom hade varit ute några dagar mer än vi och varit uppe på Lofoten och däromkring. Vi blir fortfarande lite överraskade över att man kan förflytta sig så snabbt. Vi står mest och gapar och undrar vad vi håller på med. Jaja, det kommer fler år.

Vi körde vidare till Nittsjö för att besöka keramikfabriken. Lite lustigt att besöka en keramikfabrik när vi har fullt upp med det i vår bygd. Men det är ju så att det liksom blir mer intressant.Vidare till Rättvik igen och eftersom vi hade behov av både el och dusch så blev det Siljansbadens camping igen. Det är verkligen fint här.
En liten lässtund i solen innan vi promenerade upp i stan igen. Harald skulle kolla lite mer och vi hittade biblioteket där dom har en digital bildbank som han tittade i. Där kunde han beställa bilder vilket han gjorde och som vi ska hämta idag innan vi lämnar Rättvik. Dom letade också upp en bok där vi kunde läsa om Rättviksgården och fick till oss helt ny information.


En härligt fin kväll, denna sista på vår tur i Dalarna och vi är så nöjda med den. Vi åt Soldatens ärtsoppa till middag med det godaste knäckebrödet jag ätit. Jag hoppas kunna hitta det på nära håll sedan, men det är kanske tveksamt, får ta reda på det.
2 kommentarer:

 1. Hej Christel! Så roligt att läsa om er resa i Dalarna. Min man Sven är från Fagersta och hos hans pappa serverades det alltid Vikabröd! Finns i Höör på CityGross kanske också i Höganäs. Men det är dyrt...
  Ha det bra, vi är just nu i Nacka hos sonen en vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Roligt att höra från dig, härligt att få vara hos sonen förstår jag och vädret är ju fint i hela vårt land. Kan tänka mig att knäckebrödet är lite dyrbarare, ångrar att vi inte köpte lite mer, men vi var lite tveksamma till förvaringen i bilen. Kram

   Radera