torsdag 29 september 2016

Malinska på Krk

Vilken underbar känsla att ha nått målet och värmen, havet och solen! Vi har kört 159 mil hemifrån och hit, det är ju inte så långt egentligen. Vi njöt så imorse med långfrukost och wifi också en stund med sista morgonkaffet i stolarna i solen. Det är en mysig gård vi står på, imorse var vi 6 bilar, men 2 körde vidare under dagen.


Här står vi och i huset bor de som driver campen.


Här är grinden och infarten.


Precis utanför står Harald när vi ska gå ner till havet.


Detta är andra sidan på huset fast fotot är taget ikväll.

Vi startade annars dagen med att gå ner till havet för att bada, så vi har längtat efter det.


Bara gatan ner så kom vi till det bland de klaraste vatten vi varit med om och det är så vackert.Hit ut gick vi för att bada. 
Vi vågade inte ta några solstolar eftersom de kostar pengar och vi hade ännu inte tagit ut kuna som är de kroatiska pengarna. Det gick bra att sitta på kajen också. Det mest trista är nog att vi glömt våra cyklop och simfötter hemma. Jag var övertygad om att Harald packat in dom i det bakre förrådet i bilen, men det hade han inte.


Efter två bad gick vi tillbaka till bilen med badkläderna och fick användning för vårt torkställ. Vi gick vidare ner till byns centrum för att ta ut pengar. Det är så gulligt och fint här, har jag nog skrivit många gånger nu, men vi gillar det verkligen.


En liten hamn.


På kvällen tyckte vi att det var läge för en utemiddag för att fira att vi är i Kroatien. Jag har läst att de ska ha goda pizzor och det var vi sugna på.Pizzorna var precis så goda som utlovats.Också är det traditionen i Medelhavet som vi varit med om så många gånger, att restaurangen bjuder på en liten stark dricka som avslutning. Här är det visst grappa, god när den första chocken lagt sig.


En skön kvällspromenad tillbaka hem.

Imorgon kör vi vidare så får vi se hur det blir med wifi på nästa ställe.


6 kommentarer:

 1. Ja vad är väl en bal på slottet.... ALLDELES UNDERBART!!!!! Oj Oj vad det ser ljuvligt ut❤️ Njuter med er i fulla drag!! Kör försiktigt vidare. Jag följer vidare 😃 KRAAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så roligt att du orkar följa! kram

   Radera
 2. Hej! Ja det är verkligen så otroligt vackert! Hoppas det fortsätter så och att ni inte fastnar i snön på Alperna när ni ska hem...Vintern kommer snabbt där! Sommarfåglarna här har börjat flytta, de vet hur det är att komma över där...
  Kram från Höör, här är det sol idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ja det kan ju kännas lite oroligt, men vi tror att vi ska köra mer österut hem och undvika Alperna. Tack för kommentaren, kram

   Radera
 3. Så härligt det ser ut och roligt att du verkar gilla att se olika miljöer från landbacken. Nya upplevelser efter alla era år på havet. Ha det nu riktigt skönt. Just nu kom en åskknall och regnet öser ner i omgångar i dag. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det låter ju inte så roligt med vädret hemma, men det är ju så det ska vara på hösten. Vi hoppas på lite fler fina dagar här. Kram

   Radera