Translate

söndag 24 augusti 2014

Gäster

Gamla seglarvänner är härligt att träffa och detta blev en spontan träff bestämd på lördagsförmiddagen. Micke och Ann-Marie som vi delar många minnen med, vi har bott i våra båtar samtidigt i Norra hamnen i Helsingborg. De lyckades vara lediga från sina jobb samtidigt som vi var lediga! Dom har seglat jordenrunt och under den seglingen var vi med på Kanarieöarna och i San Blas i Karibien. Nu planerar dom för fullt med att ge sig av på en andra seglats till våren.
Jag gjorde en caipirinha för den rätta stämningen och passar på att beskriva hur jag gör.

 
Jag använder en limefrukt per glas och skär först bort en rejäl skiva från varje ände. Delar sedan i klyftor och skär bort det vita i mitten.

 
Jag delar i mindre bitar och mortlar detta ordentligt med ca 2 msk socker. Häller allt i ett glas och fyller på med 6 cl brasiliansk rom och massor av is. Vår brasilianske vän Marly lärde mig detta när vi var det.


 
Micke och Ann-Marie lät sig väl smaka av kvällens hastiga meny. Först en sallad som jag gjort tidigare, men jag bytte ut chevréosten mot halumiost som jag stekte i skivor i torr stekpannaoch det var faktiskt till sin fördel, jättegott blev det.

 
                                                         Snabb chevre chaud-sallad
200 g blandad grönsallad (gärna med ruccola och babyspenat)
ca 300 g chevre
1/2 finhackad rödlök
2 dl blåbär
1/2 - 1 dl pumpafrön
Balsamvinägrett:
1 dl balsamvinäger
3 dl olivolja
2-3 tsk dijonsenap
1 tsk salt
svartpeppar efter smak

Sprid ut grönsalladen på ett fat.
Stek ca 1 cm tjocka chevreskivor i en stekpanna utan fett, någon minut på varje sida tills de fått en gyllenbrun färg. Toppa salladen med chevre, rödlök, blåbär och pumpafrön. Ringla över vinägretten.

 
Huvudrätten var Lätt kotlett som jag lagt ut receptet på tidigare, alltid gott,

 
En av mina favoritefterrätter som jag också gjort tidigare,
http://www.recept.nu/therese___malmo/efterratter_och_godis/agg_och_mejerier/passionsfruktscreme_brulee_med_hallon_basilikasorbet/

 
Ann-Marie och Micke sov över hos oss och idag tog vi en promenad i hamnen innan de körde hem till Limhamn.

 
Vinden vill verkligen inte ge med sig denna sensommar.

 
Avslutar med ett foto från igår på mina fina småtöser. Ibland har barn så roligt med oväntade saker. Alva hittade mina melaminsmåskålar och det var kul med lite kex att flytta från den ena till den andra.2 kommentarer:

  1. Du är ju en riktig matmamma som kan trolla fram 3-rätters så här snabbt och gott ser det ut. Ja dina småtöser ser jättefina ut och vad dom växer, tiden går snabbt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja då är det bra att gå tillbaka i bloggen och kopiera några rätter!

      Radera