Translate

onsdag 6 augusti 2014

Hemma

Donsö - Höganäs, 90,0 distans, 16 timmar
Vi kastade loss på Donsö kvart i fem på morgonen för att ta vara på hela den ljusa delen av dygnet. En fin morgon och vi hade en fin NV vind ända fram till Nidingen då vinden dog ut. Det var bara att starta motorn och sedan fick den gå resten av dagen. Bortsett från det så hade vi en skön dag på havet.
 
Solen är på väg upp. 
Nidingen

 
Jag hade förberett middag som bara kunde värmas i ugnen, praktiskt när man seglar. Tacokryddad färs varvad med tortillabröd, purjolök och creme fraiche och riven ost på det. Det var gott.


 
Lite annat gott behövs också under en lång dags segling.

 
När Kullen siktas för första gången är det 5-6 timmar kvar, det känns långt.
 
Kullaberg är vackert och mäktigt när man kommer från havet.

 
Mölle ligger fint.

 
Vi mötte inte många båtar denna dag men söder om Kullen kom denna fina.

 
Så var vi hemma och på väg in till Höganäs hamn, så härligt.

 
Klockan var kvart i nio och solen på väg ner.

 
Vi hade några kära som stod och väntade på oss på bryggan. Underbart att träffa dom igen. Alice var vaken men Alva låg i vagnen och sov.

 
Mia, Hanna och Jonathan var med och vi satt en stund och pratade även om vi var trötta.

 
Även syster Anita kom ner en stund. Sedan somnade vi gott och så nöjda över att vara hemma igen.

 
De sista dagarna blev det lite mer läst och jag hade fått den andra boken av detta författarpar. Jag tycker mycket om dessa, jag kan bara säga läs dom, jag längtar redan till den tredje som ska komma i höst.

 
En liten lättläst feel good bok som var trevlig att läsa. Det bästa är att den handlar om människor i vår ålder.
 
Vi sov länge på morgonen idag, skönt att inte behöva gå iväg utan bara njuta. Det fina vädret fortsätter ju dessutom. Vi fick ett morgonbesök också. Nu var även Alva vaken och båda premiärklädda i flytvästar. Dom accepterade dessa utan protester trots att det inte var så lätt att röra sig. Underbart att träffa dom.


 
Harald hämtade bilen och vi packade ihop en del och körde hem. Tvättstugan var ledig så det var bara att sätta igång. Jag cyklade till Outlet Optik och lånade hem några bågar. Det var inga sådär "jaaa dom vill jag ha" så jag ska nog kolla lite mer. Det känns verkligen angeläget annars nu att få fungerande glasögon.

 
Jag gjorde korta besök hos mina barn, roligt att träffa dom igen.

 
Några bilder från Andreas och Ulle. Ebba och Sanna hade precis kommit från badet, kusiner som hänger mycket tillsammans.

 
Det är mysigt i deras lilla trädgård.

 
Vi badade såklart på Kvick och åkte rutchbanan längst ute. Jättemycket folk och härligt bad, 22,2 grader i vattnet. Kusin Gun kom ner till oss och var med och badade. Vi firade sedan vår hemkomst och vår fina segling med lite god plockmat och en flaska Brut. Vännen Ove kom och gjorde oss sällskap, det var trevligt.
 
Nu blir det uppdateringar som vanligt i bloggen och så småningom ska jag komma igång med mina morgonpromenader. Jag tycker det är skönt att bli lite aktiv igen, det blir mycket stillasittande på en båt och jag blir faktiskt lite rastlös. Tack för fina kommentarer, nu ska jag svara igen på dessa.

4 kommentarer:

 1. Välkomna hem...och tack så mycket för att jag fått följa er semestersegling det har varit jätteroligt att läsa och att se alla dina fina bilder.
  Bohuslän och öarna är bland det vackraste man kan se och uppleva och det känns som även jag varit där nu...Härligt...Gunnel

  SvaraRadera
 2. Kan bara instämma med Gunnel och även nu roligt att få se Kullen från sjösidan när man seglar in till Höganäs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja Kullen är fint från sjösidan, fast å andra sidan även från alla håll!

   Radera