Translate

torsdag 7 augusti 2014

Käftsmäll

En jäkla käftsmäll fick jag imorse när jag ställde mig på vågen, +2,1 kg under seglingen! Inte så förvånande kanske med tanke på rörligheten kontra mat och dricka. Nu får jag förbereda mig mentalt för att försöka göra något åt det. Jag gillar inte när kläderna inte sitter bra och jag har inte lust att köpa nytt.
 
Jag fick dessa bilderna av kusin Gun, det översta, som tyvärr är suddigt togs när vi seglade iväg (med glasögon) och det understa igår. Vi fortsätter alltså att frossa och hudfärgen är en annan.

 
Idag har dagen gått åt till tvättstugan och nya glasögon. Jag var inte helt nöjd med bågarna på Outlett Optik och ville kolla även Specsavers Optik i Helsingborg. Vi körde in på morgonen eftersom Harald skulle handla något speciallim till båten. Det blir inte riktigt samma vy som från båten.


 
Jag bestämde mig under vånda för ett par bågar, jag måste ju ha nya glasögon snart, det är jobbigt att använda gamla terminalbrillor.

 
Dessa blev det, det är bara att hoppas att det blir bra. Bra blev iallafall priset, på Outletten skulle ett par kosta mig ca 5000 kr och dessa gick på 3747 kr och det är progressiva glas. Jag har också kollat Synsam och dom skulle ha ca 8000 kr. Specsavers är verkligen prisvärda och jag har inte hört något negativt. Harald köpte där sist och är helt nöjd.

 
Jag fick sedan åka bussen in en gång till eftersom jag fick synundersökning kl 14. Då passade jag på att gå en promenad i Helsingborg och kolla lite affärer. Jag tycker inte det är så roligt längre att gå där, det är mycket finare butiker i Höganäs. Det känns lite som att allt utom de stora kedjorna flyttar till Väla. Jag somnade på bussen hem!

5 kommentarer:

  1. Lycka till med glasögonen. Jag förstår inte hur bilden kunde bli suddig. Hos mig är den perfekt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ang bilden så tror jag det var programmet som jag fick bilderna i för det gick inte heller att göra dom större. Sedan fick jag ju ett nytt som var bättre så det är inget fel på själva fotograferandet.

      Radera