Translate

torsdag 7 april 2016

Vänner

Efter en seg dag blir jag glad över att träffa vänner, vad det kan pigga upp!
Jag hade en  natt med lite sömn innan dess. Igårkväll när Harald sov som en stock ringde sonen Fredrik och behövde hjälp. De åkte in till akuten med en av döttrarna och jag tog bilen till dom för att vara hos de övriga barnen. Jag kom tillbaka hem vid kvart över två på natten och det tog sin tid att somna igen. Det var ingen större fara med barnbarnet Tilda, men hon blev inlagd över natten och sedan får vi se vad det kan vara. På morgonen var det nära att jag hoppade över träningen hos Friskis&Svettis men jag övervann motståndet och cyklade dit. Tillbaka hemma lagade jag mat inför kvällens besök av vänner, jag gillar ju att ägna mig åt detta så det var roligt.


Kyckling i ugn med citron & soltorkade tomater, en riktigt god kycklingrätt, enkel att göra, jag kan verkligen rekommendera den.

Det var styrelsemöte med Fotoklubben så jag åkte iväg på den efter att ha förberett maten för kvällen. Ett trevligt möte, det var så roligt att träffa alla igen.


Alla lyssnar uppmärksamt när Bitte läser anteckningarna från senaste mötet.



Vi är verkligen ett trevligt gäng och alla delar på det som behöver planeras och göras.

Jag var hemma igen en kvart före våra gäster, seglarvännerna Ewa och Peter som vi äntligen fick tid att få ihop en träff med. De har sin båt utanför Rom i Italien, har barn i Lerberget och ett hus utanför Kalmar så det gäller att passa på när de är här.


Brut och tilltugg/förrätt med färdigköpta goda knyten från Lidl.



Huvudrätten som serverades med klyftpotatis och en sallad med romansallad, ruccolasallad, tomater och fetaost.


Efterrätten, Daimpannacotta som jag serverade med vaniljglass och hallon. Så himla gott, gör den, lätt att göra och ändå så festlig.


Härligt att träffa Ewa och Peter igen som också bott i sin båt i Råå under ett antal år innan de seglade iväg. 



Glada gossar som alltid trivts ihop, inte minst för att dom gillar bratwurst haha!


En riktigt trevlig kväll som avbröts av att sista bussen gick hemåt för dom.

Som vanligt får jag avsluta med en layout, denna är till Let´s Get Sketchy och deras första skiss denna månaden.



Jag har gjort en layout med vit CS med lite bakgrundsfärg och stämpling, papper från Studio Callico samt lite olika dekorationer och texter. Två olika foto på yngsta sonen Joel, ett då han var ca 5-6 år från en cykelutflykt och ett foto från i år då han fyller 42 år. Så mycket minnen som gör mig både glad och sorgsen över tiden som flytt. Kan ha att göra med min sinnesstämning just nu. Det känns ändå bättre efter att ha diskuterat detta bland mycket annat ikväll med goda vänner.

Vi har haft telefonkontakt med Fredrik idag och Tilda är hemma igen efter ytterligare ett besök idag på sjukhuset med undersökningar. Det känns ändå bra och lugnande.

12 kommentarer:

  1. Tack för en härlig kväll med god mat och dryck! Det var så roligt att få träffa er igen :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själva för att ni kunde ta er tid, så roligt att träffas!

      Radera
  2. Kära söta vilken makalöst snygg layout! !! Allt bara stämmer, färgerna och sättet du tolkat skissen, ja ALLT!!! Ingen idé att försöka få till en LO efter den nu när jag sett din, haha! Skönt att det verkar ok med tösen ♡ Tänker på henne och er. Härligt att träffa goda vänner och dessutom få din goda mat!! Hoppas dagen varit bra :-) Snaart är det bara en vecka kvar till träffen.....längtar! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla, jaa det närmar sig nu, Jag ska snart börja tänka på vad jag ska ha med mig. Jag hoppas på att få min nya kit innan! Det ska bli så roligt, kram

      Radera
  3. Great page. Thanks for playing at LGS.

    SvaraRadera
  4. Wonderful page!!! Thank you for joining us @LGS!

    SvaraRadera
  5. Awesome page!! love your design, photo's, details and colors, thanks for joining us at LGS!!

    SvaraRadera
  6. Great page. Thanks for joining us @LGS!

    SvaraRadera
  7. What a fantastic page, love the photos and colours so much. Great take on the sketch. Thanks for playing along at Let's Get Sketchy.

    SvaraRadera
  8. Fantastic page, love it! Thanks for joining us at LGS :)

    SvaraRadera
  9. Snygg layout som vanligt! Kul att du vill vara med och tävla så ofta på LGS!! :-)

    SvaraRadera