Translate

söndag 20 augusti 2017

Tjörnekalv

Jag fick denna seglingstur av vännerna Tommy och Birgitta när jag fyllde 70 år (fast jag inte skulle ha några presenter) och vi kunde verkligen få ihop det. Så spännande och roligt. Vi skulle inte ha något med oss mer än egna saker, ingen mat, inga lakan eller annat, känns så lyxigt. Vi mönstrade på i Björkö hamn och seglade iväg vid 11-tiden. 




Här ligger Misette som vi ska segla med.

Vädret var hyfsat bra, frisk SV vind, ömsom sol, ömsom mörka moln, men vi fick inget regn på oss förrän precis vid tilläggningen, så typiskt. Vi kollade först hamnen på Dyrön, mycket båtar och blåste lite väl mycket för att det skulle kännas bekvämt att lägga till så vi fortsatte istället till Tjörnekalv.






    







Vi passerade Marstrand där det i helgen var sekelskiftesdagar.






Åstol



Det var seglartävling Tjörn runt denna dag och därav mycket båtar.




Här har vi förtöjt och ligger bra.


Då smakade det bra med lunch, en grekisk sallad med bröd, sommarmat och regnet hade upphört. Efteråt hade vi lite siesta eller egna aktiviteter, jag satt i sittbrunnen och läste, så mysigt. Jag tog också en liten promenad, de Bohuslänska små byarna är så fina.



Kaffe och en rom, seglarminnen.










Vi bara har det bra medan vi får service hela tiden, middagen serverades efter att vi fått upp sittbrunnstältet. Vi skulle grillat, men sköt det till morgondagen med förhoppning om bättre väder. Kotlett till Harald och Ugnsbakad lax till övriga, så himla gott. Vi satt  ute till nästan midnatt och pratade och hade så trevligt. En underbar dag helt enkelt!



Tack för en första härlig dag!


Till min bestörtning hade jag inte fått med min laddare till den nya kameran jag har, så irriterande. Den blev urladdad redan första dagen, jag har med mig Nikonkameran också (utan laddare) men bara makro- och teleobjektivet. Nu får jag lära mig att fotografera med min Iphone, men jag gillar inte det, så bilderna kan bli lite si och så dessa dagar. Det är bara att bryta ihop och komma igen!

2 kommentarer:

  1. Ååhhh!! Så härligt ni har det!!! Underbart!!
    Det blir nog jättebra att fota med din IPhone !
    Mycket praktiskt!! Så kan du redigera med en app som heter pic tap go, kostar 20kr i app store 😘 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag vande mig inte vid den, så störigt att se och hålla den rätt utan fingrar och skyddet ivägen! Kram

      Radera