torsdag 5 juni 2014

Gamlafarmor

Gamlafarmor, det har jag varit hela dagen idag. Jonathan som är pappaledig var på studentavslutningen i sin mentorklass i Helsingborg och Hanna jobbade också. Det tar på krafterna, det får erkännas, men så roligt det är och dessutom gick det jättebra. Jag hade lite hjälp, först var Ellinor med någon timme och vi gick till Tivolihuset och Siöcronaparken där studenterna samlades för frukost och mösspåtagning och vi fick höra studentsången.

 
Först gratulerade vi Ellinor som fyller år på lördag och då är hon inte här, hon åker till Malmö idag och sedan vidare hem till Dusseldorf.

 
Frågar vi Alice och Alva, "var är den gamla?" så pekar dom på mig. Ja, full koll alltså, haha.

 
Frågar vi Alice, "var är busungen?" så pekar hon på sig själv.

 
Lite mellanmål innan vi gick ut.

 
Frågar vi Alva "var är busungen?" så pekar hon på Alice så dom är helt överens i det fallet.


 
Studentsången inne i Tivolihuset innan visselpiporna körde igång och vi fick gå ut.

 
Marken är täckt av rhododendronblommor.

 
Vi träffade farmor Mia där och barnen fick träffa någa studenter.

 
En helt underbar dag och så roligt att få uppleva lite av studentfestligheterna. Det är något särskilt.


 
Vi gick hem för att äta en tidig lunch och Ellinor gav sig iväg. Jag fick töserna att sova i vagnen som de brukar utan några problem trots lite varningar av Jonathan. Jag kunde städa upp och sedan sätta mig en stund med min bok i trädgården innan de började röra på sig. Då gick jag runt kvarteret ett antal ggr eftersom de skulle sova minst 1,15 tim. Under tiden lyckades jag tappa bort en av deras fina filtar och fick gå extra rundor för att hitta den och det lyckades tack och lov. Barnbarnet Ebba kom och hjälpte till med mellis och sedan gick vi till favoritlekplatsen vid havet.

 
Alva gillar att gunga medan Alice helst åker rutschkana. Det är en mindre modell här som hon klarar att åka själv men man måste ändå vara med. Det var skönt att ha Ebba med.


 
En ny företeelse sedan jag passade sist är att de inte vill åka vagnen för länge och de lyckas krångla sig ur banden så det fick bli att gå lite. Vi gick till hamnen för att se studenterna igen.


 
Träff med farmor igen som satt med kollega och tittade på studentbilarna. 
Det var två trötta töser och jag fick bära båda eftersom de vägrade vagnen trots försök med nappar. Vi var tvungna att skula för en rejäl regnskur och sedan mötte Jonathan oss på halva vägen.

 
De skulle på studentuppvaktning på kvällen och fick klä sig i underbart fina klänningar. Det blev många bilder på barnen idag, det har varit en härlig dag.


 
Jag var rätt trött när jag kom hem vid halv fem och Harald lagade middag till oss. Jag fick besök av vännen Margareta som beställde ett studentkort av mig som jag ska göra imorgon.

 
Harald ansträngde sig verkligen med middagen fast han blev inte riktigt nöjd. Det var iallafall gott och vi slog till med ett glas vin därtill.

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder från vad jag förstår en fin och go dag med barnbarnsbarnen (långt ord), men tröttheten kommer ju efteråt och de börjar ju visa sin vilja nu och då blir det lite kämpigare. Lekplatsen borta vid Kustvägen är perfekt för de små barnen. Skönt att få slippa laga mat efter en sådan dag och bara sätta sig till bords. Nu fortsätter vi helgfirandet och hoppas på hyggligt väder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja så länge man är igång går allt av bara farten och som du säger så kommer tröttheten, så var det! Men, väldigt nöjd.

   Radera
 2. Härlig dag...:) Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du var ju "mitt i det", studentfestligheterna alltså.

   Radera