måndag 23 juni 2014

Seglarvänner

Det var skönt att vakna pigg och utvilad igår och höfterna känndes bättre även om inte bra, men det blir dom nog igen. Jag cyklade ner med min syster Anita och badade. Det var härligt väder igen, lite kallare i vattnet, 16,3 grader men hur skönt som helst. Vår kusin Gun kom och höll oss sällskap en stund.


 
Anita simmade en lång stund medan jag härjade med rutschbarnan.

 
Vi cyklade till Sandflyget för att få information om sakernas tillstånd där medan jag ska bo där en vecka tillsammans med Amanda. Övriga familjen åker till Turkiet och Amanda vill inte följa med. Bra också för dom andra barnen att ha föräldrarnas tid. Vi åt lite lunch i deras växthus och pratade.
 
Senare var vi bjudna hem till seglarvänner Eric och Birgitta i Helsingborg. Där var även två andra vänpar. Vi var ett stort gäng som umgicks en hel del under flera år när vi planerade och längtade efter våra långseglingar. Sedan har gruppen splittras sedan många fortfarande är ute och de som är hemma är inte längre lika pigga på att segla långt.

 
Vi fick med oss hem deras senaste bok, de har skrivit flera och denna handlar om Nordvästpassagen. Nu har dom lämnat Canada och varit nere på amerikanska västkusten och tillbaka upp till Mexico igen där deras båt ligger medan de är hemma över sommaren.


 
Härligt att träffa dom igen och vi hade en jättetrevlig kväll.

 
En god mexikansk drink med tequela (vet inte hur det stavas) och lime.

 
En god pastarätt serverades.

 
Med var också Marianne och Kai som är hemma sedan ett antal år från sin jordenruntsegling och har nu köpt ett sommarhus i Stidsvig. De är lite yngre än vi och jobbar fortfarande.

 
Ewa och Peter tillbringar nu sin mesta tid i deras båt i Medelhavet och ligger nu på Sicilien medan de är hemma över sommaren.

 
Härliga vänner allihop och vi har mycket att prata om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar