söndag 8 juni 2014

Söndag

Söndag igen, vad veckorna går, dom bara försvinner liksom. Allt Om Scrap har sin söndagsbilaga, http://tidning.alltomscrap.se/2014/06/fotoutmaning-i-glassiga-farger.html och mitt bidrag där är denna layout.
 
Vi hade ett foto att utgå ifrån och jag använde färgerna i det. Tröjorna hittade jag i Hornbeck i Danmark. Det är kul att leta efter något särskilt med kameran.
 
Idag har jag virrat lite hit och dit, jag känner mig oinspirerad och tradig och bloggen är nog inte så rolig just nu. Jag försökte rycka upp lite ogräs på kolonien och det är inte heller särskilt roligt, jag lämnar nog den till hösten. Vi tog lite lunch i båten, men det kändes inte heller bra, det var lite kyligt i vinden. Min kusin Gun ringde och bjöd på fika så det blev iallafall en trevlig stund på deras terass. 
En god tårtbit till kaffet, den är köpt på Lidl, mandeltårta och var jättegod.


 
Jag har blivit gnällig med mat också, undras om det kommer med åldern, är liksom inte sugen. Jag köpte tysk oxfärs på Lidl och tänkte, men herregud, hur mycket utländskt kött har vi inte ätit under våra seglingar, men det var verkligen inte gott. Om det sedan beror på att det inte var svenskt kött har jag ingen aning om. Vi är väl inte bättre än andra på mat?
 
Jag har letat bland bilder till en grej och hamnade i juni 2010, alltså för 4 år sedan då vi satt på Atlanten. Denna jobbiga segling då vi fick handstyra hela vägen dygnet runt.

 
Har vi varit nationalistiska någon gång så var det under åren vi seglade och den 6 juni bakade jag kakor under seglingen.

 
Lite ansträngt leende här.

 
Lite sällskap hade vi emellanåt.

 
En glad person till där ute på Atlanten.

 
Vi var glada och lyckliga när vi var framme på Azorerna
 
Jaha, detta var lite nostalgi och nu väntar vi på vår motor så att vi kan börja segla lite.

13 kommentarer:

 1. Ibland får man vara gnällig alla dagar är inte lika. Kramar på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det ju, men det är trögt och jag kan nästan tänka att jag ger upp bloggen, men det ska nog mer till det.

   Radera
 2. Så trött som du ser ut på bilden från Atlanten, så tycker jag att du ska vara glad över att inte vara där....Att ni bara orkade! Bättre vara hemma och fika med barnbarnen i hamnen! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så rätt så, det är jag glad för.

   Radera
 3. Man måste ha dom där dåliga dagarna för att uppskatta dom bra dagarna...jag har nog sagt det innan...påminner bara....I morgon är en annan dag..:) Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för påminnelsen, det kommer andra tider....

   Radera
 4. Usch, nej, det där med Atlanten orkar jag inte med igen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi överens, fast jag kan drömma positivt om det också, men då är det det där perfekta med fint väder, autopilot på båten, underbara solnedgångar och uppgångar, lugnet och den goda boken på däck.

   Radera
  2. Åh, allt det kan du få vid bryggan i Höganäs:)

   Radera
 5. Ja det där med Atlanten var jobbigt. Så glada vi var för varje litet livstecken som vi väntade så mycket på. Vi var väldigt lättade när ni nådde Azorerna. Tänk att det redan är fyra år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiden går fort! Nu får vi har äventyr på lite mindre nivå, haha!

   Radera