Translate

måndag 19 januari 2015

Ny dator

Harald fortsatte med min dator direkt på morgonen utan framgång, jag började bli riktigt trött på detta. Dottern Mia ringde och erbjöd mig en lite för tidig födelsedagspresent "åk och köp en ny dator med ett bra bildbehandlingsprogram"! Första svaret var att "det kan jag absolut inte ta emot" men efter lite prat förstod jag ju det löjliga i det och är bara så oerhört tacksam för min snälla och omtänksamma dotter. Vi kollade lite bäst i test och kastade oss iväg till Elgiganten och vad hände där? Jo, det blev en Appledator, som jag alltid sagt att jag inte skulle ha eftersom jag bävar för att lära mig nytt. Men, tanken på att slippa dessa enorma problem med virus och skit så blev det en sådan. När vi skulle köra därifrån startade inte bilen och för första gången på länge fick vi putta igång en bil, två pensionärer föser en liten Hyndaibil över parkeringen!

 
Det snöade! Fast den ligger inte kvar.

 
Precis när vi kommit hem fick vi besök av Hanna och barnbarnsbarnen Alva och Alice.

 
Jag köpte också en roligt spel när vi var iväg, Blokus, det är inte för så små barn men töserna tyckte det var roligt att lägga delarna på plattan. Bra spel att ha även i båten och kunna spela bara två personer.

 
Glass och fika på gång. Även sonen Fredrik tittade in.



 
Kan där finnas mer glass?

 
Harald är rolig!

 
Alva vet var dom fina skålarna finns.

 
Min Appledator blev en bra pall och bord.

 
Tack för ett trevligt besök.

 
Då blev det dags att packa upp nya datorn.

 
Harald är snäll och hjälper mig med att få igång allt i den och sedan ska jag i lugn och ro försöka lära mig att hantera den. Det är en riktig snygging!

 
Jag tog mig an middagsmaten under tiden, Kokt falukorv med pepparrotssås, potatis och sallad, det är gott!

 
Det planerade brödbaket som fick vänta medan vi åkte till Väla tog jag itu med. Två goda bröd av receptet som jag nog lagt flera gånger.
Min syster Anita har varit inne hos kusin Gun idag och nu är hon lite bättre och hämtar sig lite dag efter dag. Det är dom små målen som gäller nu. Cancer är verkligen en lömsk och hemsk sjukdom.


12 kommentarer:

  1. För att du skall kunna fortsätta underhålla oss här på bloggen så behöver du ju en bra dator och det har nog Mia tänkt på och hon vill nog ha bilder och text från Bali hela tiden!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas verkligen det, Margareta har precis varit där och de hade dåligt wifi och kunde inte ladda ner bilder så..... men jag hoppas vårt hotell är bättre.

      Radera
  2. Kunde ni inte ha bett någon filma er puttning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hoppades annars att ingen såg oss....

      Radera
  3. Grattis till datorn...och kul med bilen (kan jag tycka som bara läser om det)...hahaha.....Gunnel

    SvaraRadera
  4. Hej! Ja man ska väl lida lite innan man får åka till värmen! När åker ni? jag tror att du skrivit det nångång men det har jag glömt....Datorer är några lömska grejor. Min har krånglat ett tag men jag tror mannen lyckats reda ut det nu. Hoppas det blir bra med din nya. Ha det nu riktigt bra när ni åker!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vi åker på fredag morgon, ska bli spännande! Kram

      Radera
  5. Härligt men pirrigt med ny dator! :-):-):-) Du verkar ha en pärla till make i din Harald! :-) Fixar både med datorn och lagar grytor och är lekfarbror i mellan åt :-) Vilket gott bröd du ser ut att ha bakat också! Har kollat lite nu med en kompis som har lika blogg som jag och det verkar vara svårt att få till det där. Skulle ha valt den du har men det visste jag ju inte då jag skulle börja :-) Lycka till nu med din nya fina dator ! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det är premiär ikväll, riktigt kul! Nej, han är inte dum han, haha!

      Radera