Translate

torsdag 7 maj 2015

Scrapping, matlagning och fotoklubben

Idag börjar jag med lite scrappat, jag gör kort för sommarens firande och de kan jag inte visa, jag gör tolkningar till Veckans Skiss och de kan jag inte heller visa, men en utmaning har det blivit. Egentligen har jag inte tid med dom nu, men kan inte låta bli. Det är ju så roligt.
Jag gjorde en skisstolkning på en för mig ny sida My Scraps  & More Sketches, http://myscrapsandmoresketches.blogspot.se/2015/05/my-scraps-more-sketch-105.html Det är min scrapvän Anna som tolkat denna och inspirerat mig. Skissen är denna



Jag har använt papper från mitt kit från Studio Calico och en flair från UmWowStudio. En vit cardstock som bakgrund med lite stämplad rosa mist. Ett underbart foto på mina barnbarnsbarn Alva och Alice.

Jag ska ha födelsekalas på lördag och började med lite förberedelser idag.  Lite toppingar till tårtor och en dubbel sats pesto. Det finns nästan ingenting som kan mätas med detta i goda dofter. Jag älskar pesto och gör det alldeles för sällan.



Pestoröra
4 dl skalade hasselnötter
3 krukor basilika, bladen
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl slätbladig persilja
350 g Västerbottenost, riven
2 dl solrosolja
1/2 dl vatten
salt

Mixa samtliga ingredienser till en grynig massa.

Ikväll var det medlemsmöte i Fotoklubben. Rolf, som varit med länge, haft olika styrelseuppdrag i klubben och är en duktig fotograf fick Riksförbundet Svensk Fotografis förtjänsttecken i silver och det blev en rolig överraskning för honom.



Liten godsak fick han också!

Vi hade redovisning av senaste tävlingen med tema Energi och läs och häpna, jag hamnade på femte plats med en av mina bilder! Överlycklig blev jag och bättrade på mitt självförtroende en aning när det gäller fotografering. Det är så många duktiga människor med i föreningen och det är så roligt att se alla bilder och tolkningar av temat. Ett trevligt möte som vanligt.


Det var denna bilden som jag tog på Malta.






15 kommentarer:

  1. I *love* your oversized title and your interpretation of this sketch...very well-done and pretty with the little + on it! So glad you could play along with us at My Scraps & More sketches!

    SvaraRadera
  2. Vi som följer dig på bloggen har ju hela tiden sagt hur fina bilder du tar och roligt att du nu får bevis på detta genom din placering. Alva och Alice är jättegulliga här. Ha det bra tills jag skriver nästa gång!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, ha det så bra själv!

      Radera
  3. Grattis Christel!! roligtatt du får lite cred för ditt fina foto!! Och en så otroligt fin LO sen, håller med Majken very well done! Du är så duktig!! Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna, jag älskar dom där stora bokstäverna!

      Radera
  4. Det var roligt och vilken fin bild en av många jättefina...grattis..Gunnel

    SvaraRadera
  5. I love how you used the sketch! Those papers are wonderful and I love the pop of green! Thanks for joining us at my Scraps and More Sketches!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thanks och also for the great sketch!

      Radera
  6. This is such a pretty page! I adore your photo too! Thanks for joining us at MSAM!

    SvaraRadera
  7. Super cute page! Love the large title! Thanks for sharing with us at My Scraps & More!

    SvaraRadera
  8. Love your layout! Great use of color to bring the eye to the photo and such a cute photo. Thanks for playing along with us at MS&M!

    SvaraRadera