Translate

torsdag 21 maj 2015

Vänbesök

En sen uppdatering eller tidig får jag väl säga. Igår vaknade jag och mitt onda i benet var borta! Hur lycklig blir jag då? Jättelycklig och jag njöt så av frukosten och morgonen, dessutom med strålande sol! Jag har ingen aning om varför det var borta mer än att jag bestämt mig för en Iprenkur. Bäst att inte utmana för mycket så jag tog en stund vid scrapbordet och tog mig an en skiss från My Scraps & More, http://myscrapsandmoresketches.blogspot.se/2015/05/my-scraps-more-sketch-105.html
När jag lade in den på deras sida upptäckte jag att jag redan hade tolkat den, nu är jag helt "av banan"!



Jag använde vit CS som jag stämplade med en bit väggtejp och använde mönsterpapper och dekorationer från Bella. Jag sydde med symaskinen och stämplade även lite text. Ett foto på min älskade cykel där jag också satt dit text. 

Vi väntade vänbesök, Ingmar och Elisabeth skulle komma och jag tog cykeln för att plocka liljekonvaljer till bordet.


Stranden är räfsad och klar för att ta emot badande.



Liljekonvaljer och syren, vad är mer försommar och förhoppningar?


Denna blomman vet jag inte vad det är? Någon?


På eftermiddagen var det styrelsemöte i Fotoklubben hemma hos en medlem i Jonstorp. Det var trevligt som alltid, det är mycket saker på gång inför hösten. Vi behöver sponsorer som är villiga är skänka lite priser eller köpa in sig med logga i en broschyr . Någon som har förslag eller vet någon?


Vi fick en god rabarberpaj till kaffet.


Våra vänner anlände efter att ha checkat in på Bryggans hotell i hamnen. Så kul att träffas igen, det var ända sedan de lämnade Helsingborg i början/mitten av mars. 


Vi inledde kvällen med en GT och sedan åt vi förrätten hos oss. Det traditionella, olika sillinläggningar och annat gott, en snaps och sång därtill. Jodå, Harald fick som vanligt en egen tallrik med vad han anser vara godsaker. Efter det gick vi promenaden ner till hamnen för att äta huvudrätten på Höganäs hamnkrog. Det var roligt att få visa den och där är så mysigt att sitta.




När restaurangen ville stänga så gick vi tillbaka hem till oss för kaffe och avec och i vanlig ordning blev det sent. Mycket "snack" och många goa skratt! Kanske ses vi till midsommar i Grönhögen på Öland om väder och vind är snälla mot oss.





8 kommentarer:

  1. Haha!!! :) :) :) Du är ju för härlig du !! Men det blev en väldigt fin LO äve den här andra gången :) Fräscha härliga färger och en massa mysiga detaljer. Läckert att använda sån vägg väv att stämpla med, sån måste vi leta fram :) TACK!!! Kanske nåt att använda när jag ska tolka din underbara skiss.... Men jag går och våndas lite, tänk om jag tabbar mig ;) Så ljuvliga blommor och vilken mysig kväll ni haft!!! och vad bra att benet blivit bra igen!!! På tiden!! Packa lugnt!! Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla.... Jag för ju bok numera över alla utmaningar, men trodde inte jag skulle hinna så många i maj så jag skrev inte upp, då går det som det går. Jag kommer att sakna det i sommar!

      Radera
  2. Hallå där! Grönhögen, tänk där har jag bott och gått mina första 4,5 år i skolan! Men det var längesedan, flyttade därifrån 1953. Ipren är bra , men inte för länge....Blomman tror jag heter Morgonstjärna, finns vid vårt torp.Ha det bra på havet! Kolla Ölands fina blommor! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, ja vi har aldrig varit i Grönhögen bara i norra delen av Öland, får väl se om vi kommer dit. Morgonstjärna, tack, vilket vackert namn på en fin blomma. Kram

      Radera
  3. I LOVE your layout and your take on the sketch! So many great elements with the paint and stitching! I love the stitched elements on the bottom, too. So glad you played along with us at My Scraps & More sketches!

    SvaraRadera
  4. Love the stitching, thread and paint on this page! Thanks for joining us at My Scraps & More Sketches!

    SvaraRadera
  5. Just love all your details! THose square embellies are just perfect! Thanks for playing along with My Scraps and More Sketches!

    SvaraRadera
  6. Fantastic, love your layout!! Thanks for playing along with us at MS&M!

    SvaraRadera