Translate

söndag 7 juni 2015

Cykelorientering

Vinden fortsätter att blåsa så vi får hitta på annat. Jag tog en cykeltur för att plocka fler kontroller och idag blev det söderut. Jag fick cykla lite fram och tillbaka och innan jag var tillbaka hemma stod kmräknaren på 2,5 mil. När jag och syrran cyklade glömde jag sätta på den, men då cyklade vi ännu längre. Nu är mitt knä bättre när jag går, men gör ont när jag cyklar fast jag tänker "att nu slipar jag". Det var sol och lärkan sjöng intensivt och det var riktigt härligt.



Dofterna är starka på landsbygden och kaprifolen gjorde sitt.







Det finns så mycket fint att fotografera och jag njuter verkligen av att cykla. Idag försökte jag få med Harald men han vägrar envist haha! Jag tror det är för att han är uppvuxen i Stockholm och förstår inte hur vacker naturen är.



Det här hade Harald gillat bättre fast det ska ju vara från båten då. Mycket vita gäss på havet idag.



Jag avslutade på Bibliotekstorget där Blåelden blommar, det är så vackert.




Jag fick sedan tid vid scrapbordet, det är så roligt och skönt. Idag visar jag en tolkning av en inspirationsbild hos Scrap The Girls, http://scrap-the-girls.blogspot.se/2015/05/june-reveal-part-1.html



Jag använde ett bakgrundspapper från Panduro och mönsterpapper från ett 12x12 häfte från Studio Callico. Lite texter och blommor från samlingarna, titeln blev nog inte helt engelskt korrekt. Foto på barnbarnsbarnet Alice från i våras.

Harald gjorde middag idag, en gammal favorit.


Kassler i creme fraiche

Skär kassler i stavar och stek dessa i ett stekjärn. Strö över 1-2 msk skorpmjöl och låt en burk crème fraîche smälta ner. Salta och peppra. Enkelt och gott, en rätt som vi brukar göra i båten. 
Jag är inte så glad för kassler, men denna rätten är god. Jag bidrog här med lite sallad.

5 kommentarer:

  1. Åh!! Sååå vacker natur!!!! Stackars Harald som missade det där!!! :) God mat hade han ordnat iallafall :) Jag nästan skrattade när jag såg att du gjort en LO till den utmaningen för jag håller precis på med den jag också.... är du säker på att vi inte är släkt ;) haha!!! Du har gjort den sååå bra, och fått med färgerna jätte fint. Det tyckte jag var lite svårt... Den kanske dyker upp i bloggen imorgon om jag hinner. Förresten måste jag testa den kassler rätten.... Kram Anna :)

    SvaraRadera
  2. Haha, jag nästan dör, jag kommenterade samtidigt hos dig och hade just tänkt skriva den undran, har vi samma gener eller? Kram

    SvaraRadera
  3. Hello Christel, beautiful layout !! You did a perfect work with the Mood -Board..
    And the next pic Kassler and Creme fraiche yammy, yammy..Thank you Christel for joining us at Scrap the Girls...Have a nice day..

    SvaraRadera
  4. A lovely pink and purple layout to go with the mood board this month, just gorgeous. Thanks for joining us at Scrap The Girls.

    SvaraRadera
  5. pretty SB page! love how the colours turned out! Thanks for joining us at Scrap The Girls. good luck!

    SvaraRadera