Translate

torsdag 18 juni 2015

Klart

Onsdagen, jag kom tillbaka efter min cykling och ingen mekaniker i sikte eller per telefon trots att Harald ringt tre gånger. Djupa andetag och räkna………
Innan jag cyklade till byn så tog jag en extra tur till Sletten som ligger några km norrut. Vilken idyll, underbara danska hus med halmtak och en liten fin hamn. Vi har aldrig varit där, men kan vara ett alternativ, på sjökortet står det att hamnen är 1,5 m djup, men det kan inte stämma idag, det låg stora segelbåtar där. Det fanns ett litet varv och verkstäder, en levande hamn.



Det huset skulle jag vilja ha.



När jag var tillbaka i båten började det regna, vinden tog i och det blev ett riktigt skitväder, inget gör mig egentligen förvånad längre. När Harald ringde igen vid halvfyratiden fick han tag i honom och jovisst han skulle komma, alla delarna låg och var klara! Vid sextiden insåg vi att han nog ändå inte kom och jag gjorde middag. En gammal favorit igen som vi i stort sett bara gör i båten, jag vet inte varför för det är så gott. Jag brukar bara ha bräckt rökt skinka till, men nu hade vi en bit kassler liggande som jag stekte istället och det blev bra till. Majscurryn ser lite mörk ut på bilden, men jag tror att curryn jag har är ganska brunaktig annars brukar den bli ljusare i färgen.

Majscurry

2 msk smör
5-6 dl majskorn
2 små paprikor
1 liten finhackad lök
1-2 tsk curry
1-1/2 dl creme fraiche
salt, svartpeppar
Stek majs, paprika, lök och pudra över curry. Låt puttra under lock knappt 10 minuter. Rör ner creme fraîche och krydda.


Danska färska jordgubbar, det var gott!

Strax före kl nio på kvällen ringde mekanikern och frågade Harald om vi haft problem med att starta motorn för han tyckte att en av spridarna var kortare än de andra? Nu hade han hållit på att kontrollera öppningstrycket och en fungerade inte så bra, ridå…… Nu var det i vilket fall försent att komma, men bilen var packad nu och han skulle komma imorgonfm. Och regnet fortsatte att ösa ner och prognosen för midsommar är nedslående.

Idag kom mekanikern vid ettiden, det var förmiddag på danska, men vi förstår att han haft mycket jobb med motorn, herregud, fanns det fler fel att hitta i en motor än i vår? Han jobbade sedan till halv fyra med att få allt på plats och allt iordning. Den startade när allt var klart och då får vi ju vara glada, den hördes dessutom mjukt och fint som den aldrig gjort. Men, om vi jämför med motorn i vår tidigare båt Aurora så har vi alltid tyckt att denna varit fin i ljudet. Hur ska man veta att det inte varit ok? 


Vid fyratiden kom vi iväg från Nivå och gick de ca 2 distansen upp till Humlebeck där vi skulle träffa vänner för att fira midsommar. Vi hade en reservplan med att cykla dit, men det var skönt att komma iväg. Hamnen i Nivå bjöd oss på fyra hamnavgifter för att vi har haft otur och de ansåg att det var nödhamn. Det var väldigt snällt av dom och vi kan inget annat än se positivt på vistelsen där.

Nu har vi träffat vänner här och skall ha gemensam grillning ikväll så det känns bra. Fritt internet i hamnen, härligt. Mindre roligt att vi fått fakturan på mejl, 28 000 kronor! Jag vill inte ha båt mer, men där är vi inte ense. 

Glad midsommar på er alla, vi ska försöka, blir väl några snapsar imorgon!

9 kommentarer:

  1. Hejj! Dyrt i Danmark? Var det svenska eller danska kronor? Svenska hoppas jag!
    Kanske billigare att hyra en båt ibland....Inte så kul men går den sönder är det
    någon annan som betalar. Eller kanske husbil? Det verkar vara populärt!
    Glad midsommar - hoppas det inte regnar hela tiden. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen aning, tror nog att det kan vara samma pris, men tyvärr kom jag på sedan att det är danska kronor. Jag tycker det är bra med cykel och charterresor! Kram

      Radera
  2. Sälj nu med en motor i topptrim!

    SvaraRadera
  3. Men vilka äventyr ni är ute på ni två ;) Härligt att den är lagad nu i allafall!! Ha det så gott nu och en trevlig midsommar på er oavsett väder :) Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glad midsommar till dig och de dina också, kram!

      Radera
  4. Jag tycker det verkar billigt...../Syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är du inte klok? Billigt?

      Radera
    2. Anita Andersson19 juni 2015 kl. 11:34

      Ja, med tanke på att du sagt att många delar har bytts ut samt, inte minst, att han förmodligen (?) har lagt ner många arbetstimmar, vilket är dyrt, så tycker jag kanske inte att 34 500 kr heller är så förfärligt mycket. Sedan är det ju en helt annan sak att det är mycket pengar..../Kramkram

      Radera